Câți lei sunt în această imagine? Fotograful a stabilit un nou record

Data actualizării: Data publicării:
grup de lei
Un fotograf indian a reușit să surprinsă într-o singură imagine nu mai puțin de 18 lei FOTO: indianexpress.com

Un fotograf indian și specialist în conservarea vieții sălbatice a reușit să surprinsă într-o singură imagine nu mai puțin de 18 lei care se odihneau la soare, în Parcul Național Gir, locul în care trăiește cea mai numeroasă populație de lei asiatici.

Fotograful Bhushan Pandya era împreună cu soția lui, Preeti Pandya, atunci când a capturat instantaneul uimitor. El spune că, de fapt, partenera lui de viață a fost cea care a realizat fotografia.

„Am primit informații că două grupuri cu aproximativ 20 de lei au fost observate în zona Dedakadi din Gir, în ultimele zile. Pe 5 iunie, în timp ce vizitam acea parte din Gir, am fost norocoși să observăm grupul de 18 feline - leoaice cu puii lor - pe care le-am surprins într-un singur cadru”, a declarat Bhushan pentru The Indian Express.

Bhushan Pandya a mai spus că prezența grupului atât de numeros este o recompensă pentru eforturile depuse de departamentul forestier și de oameni pentru conservarea speciei.

Parcul Național Gir și alte zone protejate găzduiesc singura populație de lei sălbatici din afara Africii.

Leii din pădurea Gir i-au fascinat pe fotografi și pasionații de animale sălbatice din întreaga lume. În 1971, fotograful de animale sălbatice Suleman Patel a prins nouă lei care se adăpau într-o singură imagine. Fotografia a fost preluată de publicații din toată lumea.

La sfârșitul anilor 1990, un alt fotograf a surprins 11 lei într-un singur cadru. La ceva timp după aceea, Bhushan a avut norocul să fotografieze 13 lei. În 2011, Sandeep Kumar, naturalist, a pozat 14 lei, iar în 2016, un cuplu a fotografiat 16 lei. Acum, Preeti, care este casnică și are 58 de ani, care își însoțește adesea soțul în călătoriile sale, a stabilit un nou record realizând fotografia cu 18 lei.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri