Foto Expert: China nu va trimite în Pakistan 100.000 de rațe, ca să oprească invazia de lăcuste

Data actualizării: Data publicării:
A perfect capture of the symbolic phrase, ducks in a row. Featuring ducks with yellow bills and feet. One leader leading the pack taking charge.wa
Foto: GettyImages

Pakistanul se confruntă cu cea mai mare invazie de lăcuste din ultimele decenii, iar o informație a făcut înconjurul lumii: China va trimite 100.000 de rațe, un inamic natural al acestor insecte, relata Bloomberg. Însă, un academican de la Beijing a spus că acest lucru nu se va întâmpla, transmite The Guardian.

Informația privind rațele a apărut în cotidianul chinez The Ningbo Evening News, fiind citat un expert chinez, și a fost văzută de peste 500 de milioane de ori pe platforma chineză Weibo.

Deși lăcustele intră în dieta naturală a acestor păsări, Zhang Long, un profesor de la Universitatea de Agricultură din China, a declarat că rațele nu se vor putea adapta condițiilor uscate din Pakistan.

„Rațele au nevoie de apă, iar în zonele deșertice din Pakistan temperaturile sunt foarte ridicate”, a spus expertul, sfătuind Islamabadul să apeleze la pesticide.

El face parte din delegația chineză care s-a deplasat în Pakistan pentru a ajuta țara să lupte împotriva lăcustelor.

China a transportat rațe, acum două decenii, în provincia Xinjiang, iar rezultatele au fost considerate oarecum „eficiente”.


Știrea inițială:

Lăcustele amenință securitatea regională în privința alimentației, iar cercetătorii din China și Pakistan colaborează pentru a combate această invazie. Cele circa 100.000 de rațe ar urma să fie trimise în Pakistan la jumătatea acestui an.

Lu Lizhi, cercetător la Academia de Științe Agricole din Zhejiang, a spus că rațele sunt „bombe biologice” și pot fi mai eficiente decât pesticidele.

„O singură rață poate mânca peste 200 de lăcuste pe zi”, a adăugat el, menționând un experiment în care au fost testate capabilitățile de predator ale acestor păsări.

PAKISTAN-OKARA-LOCUST-OUTBREAK
Foto: Profimedia

Lăcustele de deşert s-au răspândit în mai multe țări din estul Africii și sudul Asiei, distrugând mii hectare de culturi şi terenuri de păşunat într-un ritm alarmant.

Economia fragilă a Pakistanului este puternic afectată de această invazie, cele mai afectate provincii fiind Sindh, Balochistan și Punjab. Iar insectele migrează către India.

China este direct interesată să oprească invazia de lăcuste, având granițe cu ambele țări, deși Munții Hymalaya acționează ca o barieră naturală între subcontinentul indian și Platoul Tibet.

Într-o încercare disperată de a ține situația sub control, guvernul pakistanez i-a îndemnat pe oameni să mănânce lăcustele.

În Africa, de exemplu, tot mai multe țări sunt afectate de lăcuste, costurile pentru combaterea invaziei s-au dublat la 128 de milioane de dolari, a anunțat comisia ONU pentru aliementație și agricultură. În estul continentului, Ethiopia, Kenya și Somalia sunt printre cele mai afectate țări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri