Cu maidanezii la „export” | 100 de câini pleacă săptămânal la azil în Germania

Data publicării:
maidanez pup

Maidanezii din România au paşaport pentru Germania. În fiecare săptămână, peste 100 de câini salvaţi de români de pe străzi pleacă la familii din vestul Europei. Chiar dacă ştiu că apartamentele înguste din România nu se compară cu grădinile spaţioase de la nemţi, pentru cei care i-au salvat de pe stradă, despărţirea este întotdeauna dureroasă.

Pentru căţelul Cico, un pui de maidanez, a fost ultima plimbare în Bucureşti. De-acum încolo va ieşi în parcul din oraşul Ulm, de lângă Stuttgart.

Adriana şi Mircea l-au luat de pe stradă şi l-au crescut câteva luni în apartament. În Germania va ajunge deja dresat, glumesc ei!

Familia adoptivă la care urma să plece Cico este o familie din Germania cu doi copii. Mai au două pisici și au o curte mare.

Peste 100 de câini şi pisici pleacă săptămânal în Germania. Cei care i-au salvat de pe străzi găsesc străini dispuşi să-i adopte prin intermediul asociaţiilor de protecţia animalelor.

Alexandru Plopeanu a venit de la Brăila cu doi căţei în maşină.

Fac cam trei ore pe drum. Bucuria mare este că ei pleacă la o viaţă mai bună. Asta contează!”, spune Alexandru, voluntar.

Ioana a venit cu maşina plină de pisici din Braşov. „Aici sunt două şi încă două separat, în funcţie de cum au stat la voluntari: câte două, câte una!”, explică ea.

„Verificăm căsuţa, proprietarul să vedem condiţiile unde o să stea, dacă mai sunt alte animăluţe, dacă au acces afară”, precizează Ioana Vlăsceanu, voluntar la Asociașia Animals Need

„Ei adoptă mai mult din România, pentru că sunt şi multe animale în România. Noi nesterilizându-le, evident că se înmulţesc necontrolat”, spune Dana Pușcoci, reprezentant al unei firme de transport animale.

La urcarea în maşinile speciale de transport, animalelor li se verifică cipurile şi paşapoartele pe care sunt trecute toate vaccinurile.

- L-am ţinut câteva luni!

- Şi cum vă despărţiţi de el acum?

- Greu, cu emoţii, îmi bate inima!

După ce le-au luat de pe stradă, le-au îngrijit, le-au vaccinat şi le-au căutat stăpâni, pentru iubitorii de animale ultima fotografie... este cea mai grea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri