Cum a ajuns vedetă micul pinguin care își așteaptă mama pe plajă

Data actualizării: Data publicării:
pinguin pitic - Jeff Mein Smith

Un tânăr pinguin pitic, care părea oarecum rătăcit pe o plajă din Noua Zeelandă, i-a emoționat pe locuitorii din zonă. Unul dintre ei a scris un mesaj simpatic pe o pancartă pentru a cere ca mica viețuitoare să fie lăsată în pace. 

billy pinguinul - fb
Un pinguin mic s-a rătăcit pe o plajă din Noua Zeelandă Foto: Facebook Jeff Mein Smith

„Buna ziua. O aștept pe mama să se-ntoarcă. Departamentul pentru Protecția Animalelor știe că sunt aici. Vă rog, lăsați-mă în pace. Și țineți-vă câinele la distanță. Mulțumesc”. Semnat: Billy, pinguinul mic albastru. Asta au găsit scris locuitorii din Sumner, un orășel din Noua Zeelandă, pe o pancartă înfiptă în nisipul plajei. Lângă pancartă, era Billy. Jeff Mein Smith, un localnic, este cel care l-a botezat așa și a avut grijă să pună pancarta. 

Ca mulți alții, a prins drag de mica pasăre care părea rătăcită. Pinguinul - care nu pare să aibă mai mult de doi ani - a atras numeroși curioși, cu două sau cu patru picioare, până într-atât, încât se putea afla în pericol. Billy aparține celei mai mici specii de pinguini, pinguinul mic, care poate fi întâlnit pe litoralurile Noii Zeelande, Australiei și câteodată Patagoniei. 

Când sunt adulți, nu cântăresc mai mult de un kilogram. Billy, de pildă, nu cântărea mai mult de 550 de grame atunci când a fost recuperat de Departamentul pentru Protecția Animalelor din Noua Zeelandă. A fost dus la un centru de recuperare pentru pinguini.

Salvatorii lui nu înțeleg ce căuta pe acolo în plină zi. De obicei, la ora aceea, pinguinii fie zburdă în apele mării, fie trag un pui de somn pe teritoriul lor.

Foto: Jeff Mein Smith

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri