Digi Animal Club - 200 de ediții cu și despre animalele pe care le îndrăgim

Data publicării:
pisici

Ranger Bogdan e pregătit. I se montează în tăcere centura cu cele două arme de temut: lavaliera și casca. Face câteva mișcări de încălzire. Se verifică legătura. Conștiința lui din studio îi comunică blând ultimele detalii. Respiră. Acțiune! Blănoșii, înaripații și alunecoșii stârnesc emoții încă de la intrarea pe poarta studioului. Întorc capetele celor din jur și îi fac să-și surâdă, să-și vorbească. Cu astfel de invitați începe, de peste cinci ani, emisiunea cu și despre animalele pe care le îndrăgim, Digi Animal Club.

Nu sunt doar momente impresionante. Totul este impresionant, când realizezi că nu suntem singuri pe planetă, ci o împărțim cu toate speciile. După emisiune mă simt complet, mai bun ca om, bucuros. De fiecare dată aflu lucruri noi, inedite, ciudate sau comice. Dar în spate se află mereu o poveste. O poveste de viață sau de moarte, de durere, eșec sau izbândă, de răbdare, iubire, înțelegere și îndrăzneală. Se află oamenii care s-au revărsat din preaplinul bunăvoinței lor și s-au îmbogățit cu alte suflete: căței abandonați pe câmpuri, călcați sau aruncați din mașini, căței cu picioarele din spate paralizate, bătuți, cai accidentați sau maltratați. Ei cu toții completează tabloul împreună cu oamenii uriași care prin simplitatea și noblețea gestului lor au spus NU și le-au acordat încă o șansă - iubirea supremă, necondiționată,” spune Bogdan Uritescu, prezentatorul emisiunii Digi Animal Club.

Ediția cu numărul 200 a emisiunii, care va fi difuzată la Digi Animal World sâmbătă, 22 februarie 2020, ora 13:00, îi aduce în fața iubitorilor de animale pe Daniel Roncea de la organizația ”Salvăm Codițe” și pe Ionuț Cojocaru, un IT-ist cu suflet mare care a salvat-o pe Duna, o cățelușă Husky însărcinată, abandonată pe un câmp și găsită într-o stare gravă.

Din 2016 și până astăzi, la Digi Animal Club s-au perindat câini și pisici de casă, dar și rase foarte rare precum câinii Rhodesian Ridgeback, iepuri, berze, fluturi, țestoase, lilieci, porumbei, șerpi, tarantule, gecko, papagali, cocoși, dihori, chiar și un ciuf de pădure. Edițiile speciale ale emisiunii au dus telespectatorii la delfinariul din Constanța, în Parcul Natural Văcărești, în căutarea zimbrilor de la Armeniș, în herghelii sau în centre de echitație.

Digi Animal Club pune constant în discuție subiecte importante precum prima bancă de sânge pentru animale din România, terapia asistată cu animale, câinii de căutare și salvare sau reabilitarea deținuților prin interacțiunea cu animale. Iubitorii de animale au șansa să cunoască mai bine vedetele și personalitățile preferate și datorită participării lor, alături de animalele dragi, la Digi Animal Club. Marcel Pavel, Marius Manole, Cornelia Rednic, Claudiu Pândaru, Ioana Ciurlea, Simona Țăranu și fotografii de natură și viață sălbatică, Doru Panaitescu, Dan Dinu, Silviu Matei și Tibi Săhlean, au fost printre invitații emisiunii.

Organizațiile care se ocupă de salvarea și/sau protejarea animalelor - Save the Horses, Muzeul Antipa, Societatea Ornitologică Română, WWF, Fundația Visul Luanei, dar și Muzeul Antipa și Asociația Parcul Natural Văcărești sunt printre prietenii Digi Animal Club. Prezentatorul emisiunii, actorul Bogdan Uritescu, este alături de fanii emisiunii încă de la prima ediție Digi Animal Club, iar producătorul Adriana Apostol se apropie de 100 de ediții realizate și, cu fiecare emisiune nouă, de visul său de la 18 ani. Pe atunci studentă la Protecția Mediului, Adriana își dorea să salveze măcar puțin din natura României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri