Sari la conținut

DIGIMATINAL | Whippet-ul, un ogar de casă

Adriana Brătianu - crescător câini din rasa Whippet
Aoleu, îmi iau ogar trebuie să alerg cu el ore întregi să-mi petrec timpul afară! Nu, nu e chiar aşa. Sunt câini de sprint, îşi consumă energia repede.

Pe distanţe mici, Whippet-ul este cel mai rapid câine din lume. Chiar daca pare fragil, are o constituţie robustă. Forma sa aerodinamică îl ajută să atingă viteze de aproape 60km/h într-un timp foarte scurt. În ciuda calităţilor de mare sportiv, se adaptează foarte bine vieţii de apartament.

Adriana Bratianu - crescător caini din rasa Whippet
Le place să stea tot timpul după om, dacă stai o zi întreagă la televizor, pe canapea, ei sunt foarte fericiţi şi stau cu tine o zi întreagă.

Puii de Whippet sunt excesiv de energici, dar cu răbdare şi blândeţe se vor transforma în nişte companioni ideali. Nu latră fără rost, năpârlesc foarte puţin şi nu emană miros neplăcut.

Sănătatea lor este una de individiat, nu au boli genetice, displazia de şold îi ocoleşte şi sunt longevivi, trăiesc până la 15 ani.

Adriana Bratianu - crescator caini din rasa Whippet
Eu cel puţin, de când cresc, din 99 rasa asta, n-am avut probleme de sănătate cu ei, de niciun fel.

Wipetul nu este un câine de pază, dar blândeţea, comoditatea şi mai ales dependenţa faţă de stăpân fac din el unul dintre cei mai buni câini de casă.