Directorul unui Zoo a gătit pentru masa de Anul Nou 4 din animalele pe care le avea în grijă. Detalii revoltătoare din anchetă

Data publicării:
zoo
Directorul unui Zoo a gătit pentru masa de Anul Nou 4 din animalele pe care le avea în grijă FOTO: Getty Images

Directorul unei grădini zoologice din Mexic este acuzat că a sacrificat patru dintre caprele pigmee din parc și le-a servit la petrecerea de sfârșit de an organizată pentru angajați.

Potrivit poliției, acesta a sacrificat patru dintre caprele pigmee care aparțineau grădinii zoologice și le-a gătit pentru o petrecere de sfârșit de an. José Rubén Nava Noriega, care a fost demis din funcția de director la Zoochilpan, o grădină zoologică din orașul Chilpancingo, a introdus caprele în meniul unei petreceri de Anul Nou dată pentru angajații parcului zoologic, a transmis Departamentul de mediu și resurse naturale, potrivit Insider.

„Acest lucru a pus în pericol sănătatea oamenilor, pentru că aceste animale nu sunt potrivite consumului uman”, a declarat Fernando Ruiz Gutierrez, directorul departamentului amintit.

Înainte de petrecere, grădina zoologică avea 10 capre pigmee și 520 de animale din 89 de specii diferite.

Nava Noriega a fost demis pe 12 ianuarie, după ce o căprioară a murit din cauza unor răni care nu au fost tratate corespunzător. În urma investigațiilor de după acest incident s-a constatat absența caprelor, dar și că Nava Noriega a vândut unor persoane private o zebră și patru vite Watusi. El susține că ar fi trebuit să primească în schimbul lor trei căprioare și niște unelte, însă poliția a stabilit că, oricu, acesta ar fi fost un schimb inechitabil, căpriioarele fiind foarte ieftine în comparație cu cele 5 animale plecate din zoo.

Ángel Almazán Juárez, secretarul pentru mediu și resurse naturale din Guerrero, a spus, de asemenea, că departamentul său a stabilit că mai multe nașteri de animale nu au fost înregistrate la grădina zoologică și că directorul a înregistrat în fals moartea unor animale.

Cel puțin 14 animale, inclusiv un coiot, un pui de ara și un jaguar, sunt încă dispărute.

Oficialii nu au spus dacă o vor acuza oficial pe Nava Noriega.

Prezentul de radio local Federico Sariñana a postat pe Twitter un videoclip cu Nava Noriega care răspunde raportului oficialilor, în care fostul director a negat că au existat nereguli la grădina zoologică sub conducerea sa.

El a acuzat departamentul de mediu de stat că a lansat un „război murdar” împotriva lui și a spus că a informat oficialii cu privire la toate tranzacțiile care implică animalele grădinii zoologice. Cu toate acestea, el a refuzat să arate documente ale meseriilor sau să dezvăluie cu cine a făcut comerț cu animalele, spunând că va încălca legea.

În videoclip, Nava Noriega a negat și că ar fi ordonat să fie gătite cele patru capre pigmee.

Nava Noriega și departamentul de stat pentru mediu și resurse naturale din Guerrero nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Insider.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri