Sari la conținut

Doar doi pui de pinguin dintr-o colonie de 36.000 au supraviețuit sezonului de împerechere

Sezon de împerechere catastrofal într-o colonie de pinguini Adélie din Antarctica. Zeci de mii de pui din această rasă au murit de foame după ce părinții lor au fost nevoiți să călătorească mai mult în căutarea hranei.

Puii de pinguin au murit singuri de inaniție după ce părinții lor nu au găsit hrană în teritoriul Adelie din estul Antarcticii.

Experții spun că doar doi pui au supraviețuit dintr-o colonie de circa 36.000 de pinguini, după un sezon de împerechere dezastruos la începutul anului.

Pinguinii au fost nevoiți să călătorească mai departe pentru hrană, în ciuda nivelului scăzut de zăpadă și gheață la începutul sezonului, lăsându-i pe pui să moară de foame, anunță World Wide Fund.

Potrivit sursei citate, deși pinguinii Adelie s-au acomodat în estul Antarcticii, populația începe să scadă din cauza schimbărilor climatice.

Aceeași colonie a trecut printr-un sezon dezastruos de împerechere și în urmă cu patru ani, când niciun pui al celor peste 20.000 de perechi nu a supraviețuit.

Atunci, o combinație de mare înghețată, vreme mai caldă și ploi, urmată de o scădere bruscă de temperatură a dus la moartea puilor de pinguin.

„Pinguinii Adelie sunt printre cele mai uimitoare animale de pe planetă. E ca un film Happy Feet numai că făcut de Tarantino, cu pui de pinguin morți împânziți pe o plajă”, a spus Rod Downie, directorul programelor polare din WWF.

Oamenii de știință au mai spus că o nouă zonă protejată ar putea ajuta pinguinii să se reproducă.

„Zona este afectată de schimbările climatice după ruperea ghețarului Mertz în 2010. O nouă zonă protejată nu va remedia aceste schimbări climatice, dar ar putea evita viitoarele efecte ale turismului și pescuitului”, a spus Yan Ropert-Coudert, șefului programului de pinguini Adelie.

 

Pe aceeași temă