„Este real?” Fotografia incredibilă a unui rechin Marele Alb cu o cicatrice uriașă pe spate stârnește dezbateri aprinse pe internet

Data actualizării: Data publicării:
rechin
Fotografia incredibilă a unui rechin Marele Alb cu o cicatrice uriașă pe spate stârnește dezbateri aprinse pe internet Foto: Jalil Najafov

Primul gând al fotografului Jalil Najafov când a văzut Marele Alb a fost: „Este real?”. Jalil Najafov, un fotograf pasionat de rechini și realizator de film, a surprins o imagine incredibilă: un rechin cu un semn misterios pe spate. 

Era august 2019 și Najafov explora coasta Mexicului împreună cu câțiva prieteni. Grupul a văzut un mare rechin alb înotând aproape de barca lor. Apoi, cei aflați în barcă și-au dat seama că rechinul avea un semn imens pe spate. „Am fost foarte surprins pentru că n-am văzut niciodată așa ceva”, a spus Najafov pentru CNN Travel. „Urma mușcăturii era foarte mare pe un rechin uriaș”.

Najafov s-a aruncat în apă cu camera sa impermeabilă și a surprins imagini cu marele rechin. El a distribuit una dintre fotografiile rezultate pe contul său de Instagram la sfârșitul lunii decembrie 2021.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Lucrez cu rechini de mulți ani, am multă experiență”, spune Najafov. „Știu când văd ceva rar, nu am văzut niciodată o cicatrice atât de mare la un rechin”.

Imaginea surprinsă de Najafov a devenit virală pe internet, iar teoriile despre originile cicatricii sunt numeroase. 

Înainte de a posta imaginea, Najafov a cerut părerea unor experți.

rechin
Fotografia incredibilă a unui rechin Marele Alb cu o cicatrice uriașă pe spate stârnește dezbateri aprinse pe internet Foto: Jalil Najafov

Omul de știință Dr. Tristan Guttridge, care conduce o organizație non-profit Saving the Blue, exclude teoria conform căreia rechinul ar fi suferit mușcătura într-un act de împerechere. „Aș exclude împerecherea, probabil din cauza poziției, deoarece rana pare că s-a vindecat puțin și, deși cicatricile de împerechere pot fi urâte, sunt mai superficiale decât atât”, este de părere Guttridge, potrivit Najafov. Najafov spune că Guttridge crede că rechinul a fost cel mai probabil atacat de un alt rechin.

Najafov spune că Michael Domeier, un alt prieten al fotografului și șeful Institutului de Științe pentru Conservarea Naturii, a spus că este „aproape sigur că aceasta este o agresiune competitivă”.

Fotografia a stârnit dezbateri aprinse și printre internauți. „Deci... cât de mare este rechinul care l-a mușcat pe acesta??” se întreabă unul dintre fanii fotografului de pe Instagram. „Este posibil să fie o cicatrice veche de când rechinul era cu mult mai mic?”, se întreabă altul, în timp ce un bărbat este de părere că rana a fost produsă de o plasă de pescuit.

„Probabil a fost mușcat de o orcă care își proteja puiul,” este de părere un alt internaut.

 

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri