Sari la conținut

Grădina Zoologică din Târgu Mureş a primit 11 exemplare dintr-o specie pe cale de dipariţie

Grădina Zoologică din Târgu Mureş s-a îmbogăţit cu 12 animale, 11 lemurieni cu coadă vărgată, specie pe cale de dispariţie, şi un papagal Ara albastru-auriu. Anunţul a fost făcut de consilierul primarului municipiului Târgu Mureș, Claudiu Maior, pe pagina de Facebook.

14656340_646070402234045_2695838811387911349_n

Foto: Facebook

Maior a mai adăugat că lemurienii provin de la Grădina Zoologică din Debrecen, căreia Grădina Zoologică din Târgu Mureș i-a donat, la schimb, pui de koati născuți în captivitate și gâște canadiene.

papap

Foto: Facebook

"Papagalul este de talie mare și a fost donat de un târgumureșean. Pasărea cu personalitate, renumită prin frumusețea ei, s-a adaptat ușor în noua familie de la Zoo. Preferă semințele, fructele și legumele și poate fi admirată la Pavilionul Tropical. O altă surpriză a lunii octombrie ... animalele din Madagascar! O familie de lemurieni, 11 exemplare din specia cu coada vărgată au fost aduse din Ungaria. În lădițe speciale, lemurienii au poposit la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, unde se află acum în carantină. Lemurienii vor putea fi vizitați în curând, la Pavilionul maimuțelor care a fost modificat pentru ca vizitatorii să poată admira în voie jocul maimuțelor. (…) Lemurienii din Madagascar, cu coada vărgată, care pot fi admiraţi acum la Tîrgu Mureş, sunt o specie pe cale de dispariţie", a scris Claudiu Maior.

Grădina Zoologică din Târgu Mureș, înființată în anii 60, are în jur de 500 de animale aparținând unui număr de 80 de specii. Primeşte anual peste 200.000 de vizitatori.