Video Ieduț de căprioară, filmat în pădurile Sucevei în timp ce-și așteaptă cuminte mama. "Sunt complet neajutoraţi în primele zile de viață"

Data publicării:
ied caprioara
Căprioarele își țin iezii ascunși între tufișuri și frunze, aceștia fiind perfect camuflați cu ajutorul coloritului blănii. Sursa foto: captură video Facebook / Romsilva

Un pui de căprioară a fost găsit, zilele acestea, într-o pădure din Suceava. Iedul, recent venit pe lume, stătea nemișcat în iarbă. Nu pentru că ar fi fost bolnav, spun pădurarii, ci pentru că, în primele săptămâni de viață, puii sunt complet neajutorați.

Ieduțul de căprioară a fost filmat într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Putna. Angajatul Direcției Silvice se afla într-o acțiune de monitorizare, când a văzut puiul în iarbă. Pentru a nu interveni în mediul natural al speciei, bărbatul nu l-a atins deloc, ci doar s-a bucurat de gingășia lui și l-a filmat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Dacă găsiți un pui de căprioară sau de ciută nu interveniți, nu îl luați din mediul lor, pentru că cel mai probabil mama este în apropiere", au transmis reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor în postarea de pe rețelele sociale care însoțește clipul video.

Potrivit specialiștilor, căprioarele dau naștere unui număr de 1 până la 3 iezi. În primele câteva zile de viață, puii sunt complet neajutoraţi. Depind în totalitate de mama lor și în primele săptămâni, dar apoi se dezvoltă rapid.

"Căprioarele își țin iezii ascunși între tufișuri și frunze, aceștia fiind perfect camuflați cu ajutorul coloritului blănii. Ei stau nemișcați în ascunzători, iar căprioarele îi verifică de câteva ori pe zi, când vin să-i hrănească", se arată în postarea Romsilva.

Romsilva - Directia Silvica Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri