Video Imagini dramatice pe pârtie. Un bărbat a fost fugărit de urs minute în șir, după ce a încercat să-l alunge în pădure

Data actualizării: Data publicării:
un urs pe partia de schi cocosul din predeal.
Un nou incident între urși și oameni, pe pârtia de schi Cocoșul din Predeal. Foto: Facebook/Adrian Stoica

Un nou incident cu urși pe pârtie, în România: un bărbat a fost fugărit de urs câteva minute în șir pe pârtia Cocoșul din Predeal. Întâmplarea s-a încheiat însă cu bine, deoarece bărbatul care a surprins imaginile este monitor de schi și a atras animalul sălbatic departe de ceilalți schiori.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bărbatul i-a avertizat pe ceilalți schiori să stea pe loc, pentru ca ursul să se întoarcă în pădure, însă acesta a fost intrigat de prezența oamenilor și s-a apropiat la doar câțiva metri de grup. În acel moment se aflau acolo zeci de schiori.

La un moment dat, animalul chiar a dat semne că are chef de joacă, însă monitorul de schi și-a dat seama cât de periculoasă poate deveni situația și a început să-l atragă departe de restul oamenilor. Animalul începe să-l fugărească pe instructorul de schi, care se menține la o distanță destul de mare pentru a nu-și pune viața în pericol. 

În tot acest timp, el îi avertizează pe schiorii de la baza pârtiei să fugă din calea ursului. Situația s-a încheiat cu bine după aproape zece minute.

Astfel de incidente devin tot mai frecvente, ultima situație periculoasă având loc în Predeal în luna ianuarie. Ursul a fost ademenit într-o cușcă, fără să fie necesară tranchilizarea sa și a fost dus în județul Bihor, unde a fost lăsat liber în natură, pe un fond cinegetic suficient de mare pentru a nu mai interacționa cu oamenii.

Și cu o săptămână înainte de această întâmplare, un pui de urs a fost filmat în timp ce traversa o zonă în care se aflau turiști, în apropiere de zona de telescaune.

Citește și De ce nu mai hibernează urșii iarna. Specialist: Mirosul omului este asociat cu o sursă de hrană

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri