Mânz rănit, abandonat pe marginea drumului

Data actualizării: Data publicării:
manz

Scene cutremurătoare lângă Calafat, în Dolj. Un mânz de doar câteva luni, grav rănit, a agonizat aproape 12 ore pe marginea drumului. A fost găsit de o doctoriţă care l-a îngrijit până când un medic veterinar din Capitală, voluntar la o organizaţie nonguvernamentală, a venit să-l vadă. Animalul a fost dus la Bucureşti şi urmează să fie operat. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoţional.

Mânzul, alături de care se afla mama sa, a fost găsit, ieri la prânz, de o doctoriţă pe marginea drumului, la câţiva kilometri de Calafat.

Dr. Alexandra Dreşcă: „Era căzut în şanţ. Am sunat la 112. Mi-au zis că nu e de competenţa dumnealor. Veterinarul a venit prima dată, la prima intervenţie, a venit cred că... după o oră şi... după ce am sunat eu. A venit, a constatat, i-a văzut fractura deschisă de tibie a căluţului... şi cam atâta.”

Disperată, femeia a cerut ajutorul unui ONG din Bucureşti care se ocupă de protecţia animalelor. În scurt timp, un medic veterinar şi o maşină specială pentru astfel de situaţii au plecat spre Calafat. Până la sosirea specialiştilor, femeia, a încercat să ţină în viaţă mânzul.

La faţa locului au ajuns şi poliţiştii locali din Calafat care au păzit animalul alături de femeie. Au deschis şi o anchetă pentru a-i găsi stăpânul, însă cercetările merg greu.

Paul Sorin Chirca, Poliţia Locală Calafat: „Din păcate, calul nu este cipat... poate prin prieteni, prin cunoştinţe, prin cineva care aude prin zvonuri că s-a auzit, că s-a lovit... cam aşa se merge în cazurile astea.”

Voluntarii au ajuns aproape de miezul nopţii la Calafat. Până la sosirea lor au venit şi pompierii care au învelit mânzul în pături, ca să nu intre în şoc hipotermic.

Mânzul şi mama lui au ajuns în această dimineaţă la o clinică veterinară din Bucureşti. După radiografie, medicii au stabilit că are o fractură de tibie şi îl vor opera.

Dr. Rudolf Hofman, medic veterinar: „O să-i căutăm un stăpân şi probabil o să-i găsim undeva o pensiune... adică, clar nu va fi un cal de muncă. Va fi un pet care să poată să stea ca un animal de companie, într-o curte, fără să fie călărit sau pus la muncă.”

Recuperarea după intervenţie va dura trei-patru luni. Dacă va fi găsit, proprietarul va fi acuzat de neglijenţă şi abandon şi riscă să primească o amendă între 1.500 şi 3.000 de lei.

Sursă: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri