Video&Foto Noi imagini cu păsările flamingo în Dobrogea

Data actualizării: Data publicării:
pasari flamingo in dobrogea
Păsările flamingo au poposit în Dobrogea în urmă cu o săptămână Foto: Virgil Runcan

Un spectacol de culoare și viață a fost surprins în urmă cu o săptămână pe Lacul Nuntași, din județul Constanța. După ce secase, la finalul verii trecute, lacul a revenit la viață și a devenit casă pentru câteva zeci de păsări flamingo roz, o apariție extrem de rară pentru România. Deși se estima că păsările fac doar un popas de câteva zile în România și vor pleca mai departe, ele încă sunt prezente pe lacurile Tuzla și Nuntași din Dobrogea.

Virgil Runcan, un telespectator Digi24, a filmat grațioasele vietăți chiar duminică, 30 mai, pe Lacul Tuzla, aflat în imediata apropiere a Lacului Nuntași. Iată imaginile:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Păsările flamingo au fost observate duminică, pe Lacul Tuzla Foto: Virgil Runcan
Păsările flamingo au fost observate duminică, pe Lacul Tuzla Foto: Virgil Runcan

Păsările se află în migrație și în perioada de formare a perechilor, iar zonele de popas alese pentru hrănire sunt ape puțin adânci. Sunt păsări ce trăiesc în colonii formate din sute de exemplare, depun un singur ou de care au grijă deosebită ambii părinți. Specia, cuibăritoare în bazinul mediteranean, are coloniile cele mai apropiate în Grecia, Turcia sau Muntenegru.

Exemplare de flamingo, mai puține, au fost văzute și anul trecut, la mijlocul lunii mai, în zona Meleaua Sacalin. 

Specialiștii spun că speciile noi de păsări sau care au fost văzute sporadic în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării sunt atrase de condițiile prielnice, de diversitatea habitatelor și a ecosistemelor, abundența și varietatea hranei.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri