Galerie Foto O balenă uriașă, de 70 de tone, a eșuat pe o plajă din China. Oamenii au luptat 20 de ore ca să o salveze

Data actualizării: Data publicării:
O balenă uriașă, de 70 de tone, a eșuat pe o plajă din China
O balenă uriașă, de 70 de tone, a eșuat pe o plajă din China FOTO: Profimedia Images

Zeci de oameni din Ningbo, provincia Zhejiang din estul Chinei, au depus eforturi fantastice pentru a salva o balenă uriașă, de 70 de tone, care a eșuat pe o plajă.

Alarma a fost dată miercuri dimineață, la ora 5:00, când uriașa creatură marină a fost observată de câțiva pescari. Vestea s-a răspândit cu o viteză uluitoare pe rețelele sociale chineze și în cel mai scurt timp s-au mobilizat echipaje de salvare marină, pescari și simpli cetățeni care au vrut să dea o mână de ajutor, potrivit Global Times.

O balenă uriașă, de 70 de tone, a eșuat pe o plajă din China FOTO: Profimedia Images
O balenă uriașă, de 70 de tone, a eșuat pe o plajă din China FOTO: Profimedia Images

Potrivit evaluării preliminare a experților de salvare de la fața locului, animalul de 20 de metri lungime avea peste 70 de tone. Personalul administrației piscicole a ajuns în zonă cu vasul de salvare, gata să remorcheze animalul în apă adâncă, însă toate încercările au eșuat.

Wang Liangliang, șeful Centrului de salvare a vieții sălbatice acvatice Ningbo Yuren, a coordonat o echipă de salvare, inclusiv doi medici veterinari și trei scafandri. „Balena nu a fost grav rănită, deoarece plaja era plată, cu puține pietre. Așa că, pur și simplu am îngrijit și dezinfectat niște zgârieturi", a spus Wang.

În jurul prânzului, corpul balenei era complet expus pe plajă. Soarele nu era puternic, dar balena risca să se deshidrateze și să moară. Atunci, zeci de oameni au început să o ude pentru a-i menține hidratarea, până nivelul mări ar fi crescut din nou.

Odată cu căderea nopții, apa mării a început în sfârșit să crească. Salvatorii au legat o frânghie de balenă, iar un remorcher era gata să intervină în momentul în care apa ar fi crescut mai mult.

La ora 22.00, marea era suficient de mare pentru a acoperi corpul balenei, iar salvatorii au început să tragă balena în apa adâncă. Aceasta a cooperat, a început să înoate ușor și în final a ajuns în larg.

„În momentul în care am văzut balena scufundându-se în adânc am simțit că tot efortul uriaș a meritat”, a spus un salvator.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri