Paşii pentru a adopta un maidanez din România peste hotare

Data publicării:
cainel

Străinii nu sunt interesaţi numai de peisajele din România, ci şi de câinii maidanezi. Valerie Gosselin a venit tocmai din Franța ca să adopte un câine din ţara noastră.

Sony, un câine de la un adăpost canin, este printre patrupezii norocoși care își va găsi stăpân în afara țării. Asociația "Omul și câinele său", care adoptă doar câini negri, se va ocupa de toate formalitățile.

Valerie Gosselin, voluntar: „Sonny va fi îngrijit de o familie până în momentul când i se va va găsi un proprietar; un proprietar cu o casă cu grădină, care mai au câini, care au şi copii, deci o familie în adevăratul sens al cuvântului.”

Străinii vin în România ca să adopte câini pentru că, pe rețelelele de socializare, se vorbește foarte mult despre cruzimea cu care sunt tratați aceștia în țara noastră, dar când ajung aici constată altceva.

Valerie Gosselin, voluntar: „Am întâlnit oameni minunaţi, câini vagabonzi abia dacă vezi. Sunt mulţi oameni care au grijă de câinii vagabonzi în România, iar asta mi se pare un lucru extraordinar. De obicei se vorbeşte despre faptul că în România sunt omorâţi câinii dar nu se vorbeşte despre oamenii care se ocupă de ei.”

Transportul unui câine presupune costuri importante. Acesta trebuie să aibă pașaport, să fie vaccinat și microcipat și să aibă o cușcă standard acceptată de compania care operează zborul cu avionul. Asociațiile din străinătate suportă toate aceste costuri de dragul animalelor.

Valerie Gosselin, voluntar: „Şi da, şi nu. Oamenii ştiu că în România sunt multe probleme legate de situaţia câinilor, le este milă de ei. Şi vor să salveze câinii aflaţi în pericol.”

Cei care intermediază adopțiile, pe lângă găsirea unui stăpân, monitorizează relația dintre câine și noul proprietar.

Valerie Gosselin, voluntar: „În general, ţinem legătura cu toţi cei care adoptă câini, nu îi dăm oricui pentru că ştim că aceşti câini au suferit deja mult, şi atunci încercăm să le găsim familii de bună credinţă. Oamenii ne trimit fotografii şi asta ne ajută să cunoaştem mai bine situaţie.”

În cazul în care nu aveți bani pentru un cățel cu pedigree și totuși vă doriți un prieten patruped, adoptați un cățel fără valoare chinologică. Buna dispoziție și beneficiile pe care vi le aduc sunt nepreţuite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri