Chinuiţi ore în şir în soare, înfometaţi şi însetaţi. Doi ponei exploatați pentru profit în Năvodari au fost salvați de polițiști

Data actualizării: Data publicării:
ponei
Ponei chinuiți pentru profit la Năvodari, salvați de polițiști. Proprietarii au fost amendați

Doi ponei chinuiți au fost salvați în Năvodari. Animalele erau folosite pentru a fi fotografiate de turiști, în schimbul unor sume de bani. Deși proprietarii lor pretindeau că aveau grijă de ei, cei doi ponei erau vizibil deshidratați.

Potrivit IPJ Constanța, poliţişti din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au desfăşurat sâmbătă, 2 iulie, o acţiune pe linia prevenirii și combaterii utilizării abuzive a animalelor în oraşul Năvodari, în zona turistică Mamaia Nord.

În urma activităţilor, poliţiştii au identificat 2 bărbaţi, de 29, respectiv 33 de ani, care utilizau ponei pentru a fi fotografiați de turişti în scopul obţinerii unei sume de bani. Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă de 3.000 de lei fiecare, conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor.

Totodată, poliţiştii au efectuat o examinare a celor doi ponei, constatând faptul că animalele prezintă urme de deshidratare şi apatie, iar prin plimbarea pe plajă au fost expuse forţat la temperaturi foarte ridicate, fiindu-le astfel provocate suferinţe fizice şi psihice.

În acest sens, poliţiştii au emis câte un ordin de plasare în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, cei doi ponei fiind transportaţi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri