Porumbelul Bob s-a rătăcit în timpul unui concurs și a parcurs mii de kilometri, traversând Atlanticul, până în Statele Unite

Data publicării:
porumbel calator
Porumbelul Bob a traversat Atlanticul, în loc să ajungă acasă. Foto: Facebook / Monroe County Alabama Animal Shelter

Un porumbel călător care s-a rătăcit în timpul unui concurs în Marea Britanie a parcurs mii de kilometri, ajungând în Statele Unite, după ce a traversat Atlanticul, scrie BBC. Angajații de la adăpostul pentru animale unde a ajuns i-au găsit stăpânul, care vrea să zboare acum în SUA, să-și recupereze înaripata.

Porumbelul Bob și-a luat zborul de pe insula Guernsey, din Canalul Mânecii, în urmă cu trei săptămâni, într-o cursă de aproape 650 de kilometri până în Tyneside, în nord-estul Angliei, care trebuia să dureze 10 ore.

Dar, în loc să ajungă la ea acasă, pasărea în vârstă de 4 ani a fost găsită acasă la un american nedumerit din statul Alabama.

Proprietarul porumbelului, Alan Todd, crede că Bob a făcut un viraj greșit și a aterizat pe un vas care a traversat Oceanul Atlantic.

Pasărea, care valorează peste 1.000 de lire sterline, este ținută acum la un adăpost de animale în Monroeville, Alabama.

Angajații adăpostului spun că, deși este puțin slăbit, Bob „arată bine” și a făcut un control medical.

Alan Todd intenționează să zboare în SUA pentru a-și recupera pasărea.

„N-ar fi zburat atât de mult, probabil a aterizat pe un vas”, a spus el, adăugând că „era murdar de petrol, probabil e vorba de un petrolier”.

„Evident, (cei de la adăpost - n.r.) s-au ocupat foarte bine de el - când l-am văzut ieri nu arăta prea bine, dar azi arată deja mult mai bine, după doar o zi”, a mai spus Todd, care și-a văzut înaripata cu ajutorul unei camere web.

Angajații de la adăpostul de animale din Alabama au pus un anunț pe rețelele sociale, reușind astfel să afle unde este casa lui Bob. Ei fuseseră contactați de un localnic din zonă, care a găsit porumbelul la el acasă.

Pentru că Bob purta inele pe picior, angajații au cercetat și au aflat care este asociația de unde provine pasărea. 

Megan Bryan și Monica Hardy, care au avut grijă de porumbel la adăpost, au spus că pasărea „arată bine se simte nemaipomenit”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri