Primele trei reguli în dresaj

Data publicării:
dresaj caine

Diferenţa dintre un câine ascultător, curat şi educat şi unul care va pune în situaţii stânjenitoare la plimbare şi în casă o face dresajul. Care sunt cei mai importanţi paşi în instrucţia animalului dumneavoastră de companie, aflaţi în materialul următor.

Un câine educat e un câine mai fericit, e un câine mai liber”, afirmă Robert Caraman, instructor dresaj.

Primii paşi în dresaj sunt esenţiali şi merită să fie deprinşi la o vârstă cât mai fragedă.

Trebuie să îl învățați regulile de păstrare a curăţeniei, primul lucru, una dintre problemele cele mai deranjante pentru proprietarii de căţei după care sunt exerciţiile de socializare care sunt foarte importante”, adaugă Robert Caraman, instructor dresaj.

La fel şi primele trei comenzi în dresaj.

Comandă bravo, comandă care defineşte pozitivul, comandă fui, cum ne place nouă să spunem, comandă care defineşte negativul şi comandă liber”, spune Robert Caraman, instructor dresaj.

Orice comandă are efect dacă este spusă cu fermitate.

Nu-i spunem o dată bravo bravo bravo bravo, altădată bravo puiul lu mama cel deştept, frumos minunat şi drăguţ. La fel şi cu comandă de interdicţie, fui”, adaugă instructorul de dresaj.

Comandă liber îi arată câinelui momentul în care un exerciţiu s-a încheiat, momentul în care ok, gata , poţi să faci ceea ce vrei tu. Este foarte importantă pentru că echilibrează programul de dresaj , învaţă câinele că există o finalitate a unui exerciţiu şi în felul acesta totul e foarte clar în ceea ce-l priveşte pe el şi educaţia lui”, afirmă Robert Caraman.

În dresaj se pot face şi greşeli, dar e de reţinut că oamenii recompensează căţeii, nu-i pedepsesc.

Nu suntem mai puternici că ei, suntem mai inteligenţi”, spune Robert Caraman instructor dresaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri