Protest în Italia pentru eliberarea unei ursoaice care a ucis un tânăr alergător. Gaia a fost separată de cei trei pui ai ei

Data publicării:
urs tranchilizat si capturat
Ursoaica Gaia a fost capturată după ce a ucis un tânăr alergător. Foto: Profimedia
Din articol

Sute de persoane au manifestat duminică pentru eliberarea unui urs brun care omorât un tânăr care făcea jogging în nordul Italiei. Ordinul de eutanasiere a animalului a fost suspendat de o instanță, „procesul” ursoaicei Gaia urmând să se judece în luna mai.

Circa 300 de protestatari s-au adunat duminică în faţa centrului de protecţie a animalelor Casteller din provincia Trentino, unde este ţinută femela de urs după ce a fost capturată, potrivit agenţiei de presă ANSA, preluată de dpa și Agerpres.

Ei au cerut eliberarea ursului, identificat ca „JJ4”, şi au demonstrat împotriva guvernului provincial condus de Maurizio Fugatti, care a ordonat ca ursul să fie împuşcat.

După o plângere depusă de activişti pentru drepturile animalelor, o instanţă a suspendat ordinul de eutanasiere a animalului.

Diverse asociaţii pentru protecţia animalelor, dar şi persoane private, unele sosite din străinătate, s-au alăturat protestului.

Urși-problemă

Protestatarii au cerut, de asemenea, eliberarea tuturor urşilor ţinuţi în captivitate. Ei au purtat pancarte cu sloganuri precum „urşii sunt victimele guvernului provincial” şi „cei care separă mamele şi copiii sunt monştri”. Ursoaica a fost separată de cei trei pui ai săi când a fost capturată după atac.

„JJ4”, cunoscută şi sub numele de Gaia, este sora lui Bruno, „ursul problemă” împuşcat în Bavaria în 2006.

Ea a atacat şi ucis un tânăr în vârstă de 26 de ani, pe nume Andrea Papi, la începutul lunii aprilie, în comuna Caldes, din regiunea Trentino-Alto Adige, într-o vale populară în rândul excursioniştilor şi turiştilor.

Procurorii italieni au stabilit săptămâna trecută că ursul atacase anterior alte două persoane.

De la capturarea ei la mijlocul lunii aprilie, ursoaica, în vârstă de 17 ani, este ţinută într-o incintă împreună cu un alt urs identificat ca „M49”.

O şedinţă de judecată în legătură cu soarta ursoaicei „JJ4” este programată pentru data de 11 mai.

Protest In Support For The Bears In Italy
Sute de persoane au manifestat pentru eliberarea ursoaicei gaia. Foto: Profimedia

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri