Sari la conținut

Pui de leu abandonat, la Bârlad. Al doilea de aceeași leoaică

Un pui de leu abandonat de mama sa a fost salvat de angajaţii de la Grădina Zoologică Bârlad. A fost hrănit cu biberonul din patru în patru ore, iar acum, la trei luni de la naştere, de la 750 de grame a ajuns să cântărească 17 kilograme. Este jucăuş, zvăpăiat şi agil, spune medicul veterinar. Este al doilea pui abandonat de aceeaşi leoaică, în decurs de un an.

Thor are doar trei luni şi este răsfăţatul Grădinii Zoologice din Bârlad. S-a născut pe 4 august, iar după numai zece zile a fost abandonat de mama sa. De atunci l-a îngrijit Cristina Cărăbăţ, medic veterinar şi voluntar la Zoo.

„Frumos și greu. La început a fost destul de dificil, mânca la patru ore. La fiecare patru ore trebuia să îi pregătim lăpticul, dar, când îl vezi acum pe picioare și mare și mai ales cum te uiți la fratele lui mai mare, la King, merită tot efortul”, spune Cristina Cărăbăț, medic veterinar.

Thor este jucăuş, nu stă pe loc o clipă şi îi place să strângă toate lucrurile pe care le găseşte. Ultimul trofeu, o bucată de mochetă.

„El a plecat de la aproximativ 750 de grame, la vremea la care stăm de vorbă, ajunge la aproape 17 kilograme”, spune Adrian Cărăbăţ, directorul Grădinii Zoologice din Bârlad.

„Are un temperament extraordinar, este un mascul dominant prin excelență. Este foarte agil, este zvăpăiat”, adaugă Cristina Cărăbăț, medic veterinar.

În următoarea perioadă, puiul de leu va fi dus mai aproape de fratele său. King Paraschiv a avut un destin asemănător. Este cu un an mai mare decât Thor şi a fost respins de mamă chiar de la naştere. Acum are 80 de kilograme.

Vizitatorii sunt impresionaţi de povestea celor doi lei

- E foarte drăguț și îmi place. Nu știu de ce l-a părăsit mama. Probabil că vrea să nască și alți pui.

- Este o reușită a medicilor veterinari, în primul rând. Au reușit să îl țină în viață și să se adapteze la condițiile care sunt aici.

La grădina Zoologică din Bârlad trăiesc 36 de specii de animale şi păsări.