VIDEO | Raed Arafat, despre plimbarea animalelor de companie noaptea: „Poate că le convingem să nu ceară plimbare atunci”

Data actualizării: Data publicării:
doamna plimba catelul in brate, jandarmii vegheaza ordinea publica
Plimbarea animalelor de companie se poate face până la ora 23.00. Foto: Agerpres

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a fost întrebat vineri cum se aplică animalelor de companie noile restricții care vor intra în vigoare de luni. Arafat a arătat că limitarea circulației pe timp de noapte este valabilă și pentru animalele de apartament.

Animalele de companie pot fi plimbate toată ziua, până la ora 23.00, când va intra în vigoare și restricția de liberă circulație pentru oameni, începând de luni, a răspuns secretarul de stat Raed Arafat unei întrebări a jurnaliștilor.

„Dar între 11 și 5, poate că le convingem să nu ceară plimbare atunci”, a mai spus Arafat.

România intră în carantină parțială, de luni, 9 noiembrie. După ora 23.00 se poate ieși din casă doar cu declarație pe propria răspundere, școlile trec în regim online, magazinele se închid mai devreme, iar masca sanitară devine obligatorie peste tot în România, în spațiile deschise.

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat de ce a fost limitată deplasarea între orele 23.00 și 05.00.

Este intervalul în care tinerii, cel mai mult, se deplasează, se viziteazăfac petreceri, inclusiv poate afară. Sunt studii făcute și în alte state care arată că există impact, mai multe țări au luat aceasp măsură”, a spus el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri