Video&Foto Revoltă în Anglia după ce o alpaca a fost ridicată de autorități pentru a fi ucisă. Povestea lui Geronimo

Data actualizării: Data publicării:
politisti
O alpaca a fost ridicată de autorități pentru a fi eutanasiată FOTO: Profimedia Images

O alpaca aflată în mijlocul unei dispute juridice, după ce a fost testată pozitiv de două ori pentru tuberculoză bovină, a fost preluată de autoritățile britanice de la Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (Defra) pentru a fi eutanasiată.

Mai mulți polițiști i-au însoțit pe angajații Defra care au ajuns marți dimineață la ferma Helenei Macdonald din Wickwar, lângă Bristol. Acolo așteptau zeci de protestari, iar scenele desfășurate au fost dramatice.

O alpaca a fost ridicată de autorități pentru a fi eutanasiată FOTO: Profimedia Images
O alpaca a fost ridicată de autorități pentru a fi eutanasiată FOTO: Profimedia Images

Defra a ordonat eutanasierea lui Geronimo după cele două teste, însă Helen Macdonald a contestat rezultatele, s-a adresat instanțelor judecătorești și a făcut nenumărate alte demersuri pentru a-l salva înainte de termenul limită al Defra - 4 septembrie.

Poliția a intrat în țarcul lui Geronimo imediat ce a sosit la fermă, în jurul orei locale 11:00, scenele fiind difuzate live, online. Escortați de poliție, oficialii Defra au preluat alpaca, în timp ce zeci de protestatari furioși urmăreau neputiincioși scenele, potrivit BBC.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un purtător de cuvânt al poliției a confirmat că ofițerii s-au dus la fermă pentru a-i sprijini pe oficialii Defra. „Vom ajuta întotdeauna agențiile noastre partenere pentru a-și îndeplini atribuțiile legale, iar rolul nostru este de a preveni încălcarea legii și de a ne asigura că siguranța publică este protejată", au adăugat ei.

Povestea lui Geronimo

Geronimo a fost adus în Anglia din Noua Zeelandă, în august 2017, de către Helen Macdonald. Alpaca a fost testată de două ori pozitiv pentru tuberculoză bovină în august și noiembrie același an. Prin urmare, Geronimo a trebuit să trăiască izolat, departe de celelalte animale de la ferma din Wickwar.

Autoritățile au solicitat o decizie judecătorească pentru a-l putea eutanasia pe Geronimo în iulie 2018. În urma unor demersuri, Geronimo a primit o suspendare a deciziei, termenul limită pentru eutanasiere fiind mutat la finalul lunii august.

Dar Helen Macdonald a solicitat o revizuire judiciară a cazului lui Geronimo, susținând că noi probe arată că animalul este sănătos, acest fiind începutul unei adevărate bătălii legale de durată.

Helen a ajuns la diverse instanțe cu probele pe care le avea, dar de fiecare dată cazul ei a fost respins, iar tot ce a putut ea să facă a fost să amâne eutanasierea.

Într-un final, când toate căile au fost epuizate, s-a decis ca Geronimo să fie eutanasiat.

Cazul lui Geronimo i-a scos în stradă pe iubitorii de animale și pe cei care le apără drepturile, care au cerut anularea deciziei susținând că diagnosticul a fost stabilit defectuos și nu are nicio acoperire științifică.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri