Se caută stăpân pentru Muha, un câine antrenat să găsească droguri

Data actualizării: Data publicării:
muha

Un câine poliţist, din rasa Ciobănesc german, în vârstă de nouă ani, pregătit să găsească stupefiante, este oferit gratuit iubitorilor de animale de polițiștii de frontieră din Giurgiu, după ce s-a stabilit că Muha nu mai poate participa la misiuni, din cauza vârstei.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu susțin că Muha, o femelă din rasa Ciobănesc german, în vârstă de peste 9 ani, nu mai participă la misiuni din cauza vârstei și a unei boli.

Conducerea instituției a organizat trei licitații pentru vânzarea câinelui, la care însă nu s-a prezentat nimeni, așa că s-a decis ca Muha să fie oferit gratuit unui iubitor de animale.

„Datorită vârstei înaintate, conform certificatului sanitar veterinar eliberat de Centrul Medical Județean Giurgiu al M.A.I., acesta prezintă sindrom de hiporeflectivitate și nu mai poate participa la misiuni. (...) I.T.P.F. Giurgiu are dreptul de a scoate din funcțiune și a valorifica câinele de serviciu. În acest sens au fost organizate trei licitații publice cu strigare, la sediul I.T.P.F. Giurgiu, în datele de 17.05.2019, 03.06.2019 și 14.06.2019, licitații la care nu s-a prezentat nicio persoană. Urmare acestui fapt, acesta poate fi valorificat direct sau cedat cu titlu gratuit", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, remis MEDIAFAX.

Cei care doresc să o ia acasă pe Muha sunt așteptați la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri