Un elefant s-a prăbușit și a murit „de epuizare” după ce transportase turişti în safari în Sri Lanka

Data actualizării: Data publicării:
elefant

Un elefant a murit de epuizare în Sri Lanka, după ce a fost forţat să transporte turişti în safari pe o căldură înăbuşitoare.

Decesul elefantului, în vârstă de 18 ani, pe nume Kanakota, a survenit pe data de 16 octombrie, după ce transportase deja în ziua respectivă trei grupuri de excursionişti.

Potrivit relatărilor, Kanakota ar fi fost lovit, pentru a fi disciplinat, cu un "bullhook", un instrument metalic, format dintr-o tijă, cu un vârf ascuţit, folosit de "mahouts" (cei care mână elefanţii) pentru a ţine sub control animalele, informează Daily Mail,citat de Agerpres.

Pentru suma de circa 23 de lire sterline (30 de dolari americani) fiecare, turiştii sunt transportaţi pe elefant la vechea fortăreaţă Sigiriya într-o călătorie care poate dura până la o oră. În plus faţă de transportul turiştilor, Kanakota ar fi luat parte şi la o paradă cu o zi mai devreme. În astfel de parade, animalele poartă costume elaborate, extrem de grele, pe drumuri aglomerate, ceea ce pune o presiune semnificativă pe picioarele şi coloana vertebrală a pahidermelor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ulterior, elefanţii sunt aduşi în tabere, unde sunt obligaţi să transporte turişti sau să îndeplinească diverse sarcini silvice.

Potrivit organizaţiei pentru drepturile animalelor World Animal Protection, circa 3.000 de elefanţi sunt folosiţi pentru divertisment în Asia, 77% dintre ei fiind trataţi cu cruzime.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri