Un liliac a fost ucis de o pisică, după ce a depășit recordurile și a zburat peste 2.000 km, de la Londra în Russia

Data actualizării: Data publicării:
liliac
Un liliac a fost ucis de o pisică, după ce a depășit recordurile și a zburat peste 2.000 de km. Foto: Profimedia

Un liliac din specia „Pipistrellus nathusii” care a zburat 2.018 km, de la Londra în Rusia, a murit după ce a fost atacat de o pisică, relatează BBC. Femela a fost descoperit în regiunea rusă Pskov.

Liliacul, a cărui aripă avea marcajul „Grădina Zoologică din Londra”, a fost salvat de un grup de reabilitare a liliecilor, iar ulterior a murit.

Aceasta este cea mai mare distanță înregistrată, parcursă de un liliac din Marea Britanie în Europa, depășind recordurile cunoscute.

Liliacul, care cântărea 8g, a fost găsit de o locuitoare, Svetlana Lapina, din micul sat Molgino, iar descoperirea a fost raportată la Bat Conservation Trust din Marea Britanie.

Lisa Worledge, șefa serviciilor de conservare la Bat Conservation Trust, a declarat: „Aceasta este o călătorie remarcabilă, cea mai lungă pe care o cunoaștem a unui liliac din Marea Britanie în Europa. Un record olimpic. Călătoria este o descoperire științifică interesantă și o altă piesă în puzzle-ul migrației liliecilor", scrie Mediafax

Aripa femelei a fost marcată în 2016, la Londra, de observatorul Brian Briggs.

Recordul este depășit doar de o altă călătorie a unui liliac care a migrat din Letonia în Spania în 2019, un record de 2.224 km.

Migrația liliecilor este legată de schimbările climatice, care vor avea un impact suplimentar asupra speciei.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri