Un pui de urs cu picioarele din spate fracturate, găsit la marginea unei șosele din Argeș

Data publicării:
pui de urs ranit pe marginea drumului
Un pui de urs cu picioarele din spate fracturate a fost găsit pe marginea unui drum montan din județul Argeș Foto: captură video Facebook

Un pui de urs cu fracturi la picioarele din spate a fost găsit duminică în apropierea unui drum național din zona Piscul Negru, în județul Argeș.

O persoană a sunat la 112 și a anunțat că pe marginea șoselei, pe DN 7C, se află un pui de urs care pare rănit și nu mișcă. Jandarmii s-au deplasat la locul indicat și au găsit ursulețul, care în mod evident era în suferință.

Au solicitat prezența paznicului de vânătoare și a unui reprezentant D.S.V.S.A. Argeș pentru a analiza starea de sănătate a animalului.

„Întrucât s-a constatat că prezenta fracturi la picioarele din spate, cel mai probabil ca urmare a unei căzături de pe versant, a fost luată decizia ca puiul de urs să fie transportat la Curtea de Argeș unde va fi predat reprezentanților Gărzii de Mediu pentru a fi îngrijit, iar când starea de sănătate îi va permite, acesta va fi redat mediului său natural”, anunță Jandarmeria Argeș, care a postat și un filmuleț pe Facebook cu momentul în care este găsit ursulețul.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri