Sari la conținut

Un pui de urs îngrijit de pădurarii din Harghita, vedetă pe internet

O poveste impresionantă vine din Harghita. Un pui de urs găsit mai mult mort decât viu într-o pădure s-a pus pe picioare datorită pădurarilor care l-au salvat în urmă cu 3 luni. Fusese abandonat de mama sa şi de atunci este hrănit cu biberonul la centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani. Mai nou este vedetă pe internet, iar organizaţia World Wide Fund for Nature Romania vrea să îi dedice un documentar.

Dacă nu ar fi fost găsit la timp, puiul abandonat de mamă ar fi murit, spune veterinarul. Ajuns în centrul de reabilitare, puiul se întremează pe zi ce trece.

Veterinarul care îl îngrijeşte şi îl hrăneşte cu biberonul a mai salvat, până acum, alţi 17 ursuleţi.

„E într-o revenire foarte puternică. E hrănit cu biberonul pentru câteva zile. Sper că, în curând, se va alătura celorlalţi ursuleţi din orfelinat”, afirmă Csibi Magor, directorul WWF România.

Povestea puiului de urs nu este, din păcate, o raritate. Numai în ultimele zile, patru pui abandonaţi au fost salvaţi şi aduşi în centru.

În perioada asta, destul de mulţi ursuleţi rămân orfani în pădurile din România. În ultimii 10 ani, mai bine de 100 de ursuleţi au reuşit să treacă de aceasta perioada de resălbăticire, care dureaza 2 ani”, adaugă Csibi Magor, directorul WWF România.

Puii de urs care ajung în grija voluntarilor sunt ţinuţi împreună în cuşti special amenajate a se obişnui unii cu alţii, iar cu timpul, vor fi învăţaţi să-şi găsească singuri hrana.