Un surfer a fost ucis de un rechin alb în Australia

Data publicării:
rechin marele alb
Foto: Guliver/GettyImages

Un surfer în vârstă de 60 de ani a murit duminică în Australia, după ce a fost mușcat de un rechin din specia „marele alb”, cunoscută pentru ferocitatea ei. Rechinul avea 3 metri lungime, iar întâmplarea s-a petrecut chiar sub ochii altor surferi.

Atacul a avut loc în largul stațiunii Salt Beach, din statul New South Wales, duminică, în jurul orei locale 10:00. 

Rechinul a apucat piciorul bărbatului și în ciuda eforturilor „eroice” ale tovarășilor acestuia, care au încercat să-l ajute, victima a murit din cauza rănilor în momentul în care a fost adus la țărm. Paramedicii nu l-au mai putut ajuta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Este al treilea atac mortal al unui rechin anul acesta în apele australiene, în condițiile în care anul trecut nu a fost înregistrat niciun atac.

Presa locală a relatat că poliția înarmată a venit la fața locului și a încercat să elimine ucigașul, dar nu a reușit, deși au fost aduse ski-jeturi, drone și elicoptere. Rechinul le-a dat târcoale și a plecat din zonă după câteva ore.

În Australia, poliția este abilitată să omoare rechinii, dacă sunt considerați o amenințare la adresa vieții umane. 

O întreagă zonă de coastă a fost închisă pentru 24 de ore, iar oamenii au fost sfătuiți să nu mai intre în apă.

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri