UNTOLD 2018. Șuier, câinele-polițist trimis să depisteze droguri la festival

Data actualizării: Data publicării:
suier

În aceste zile se desfăşoară unul dintre cele mai mari festivaluri din România. Sunt aşteptaţi în Cluj-Napoca zeci de mii de turişti din ţară şi din străinătate, aşa că peste 1.200 de poliţişti, jandarmi şi pompieri au fost mobilizaţi acolo. Alături de oameni, câinii Şuier şi Max au grijă ca distracţia să se încheie cu bine.

Şuier face parte din forţele de ordine mobilizate în Cluj-Napoca pentru acest sfârşit de săptămână. Este antrenat să depisteze drogurile.

Foto: Facebook

Lucian Bosânceanu, agent şef poliţie: Îl am de pui, ne-am apropiat foarte bine, e partenerul meu. Am emoţii! Nu a ştiut să latre de mic şi de asta i-am pus numele de Şuier. Ce să zic, mă, tati?! Te iubesc! Detectare produse, ilegale toate, intervenţie, a participat la multe festivaluri, misiuni şi în ţară şi în străinătate. E partenerul meu! Eu îmi dau viaţa pentru el, el şi-o dă pentru mine. Nu mai sunt grade în poliţie, e partenerul meu egal.

Şuier a devenit celebru în urmă cu 10 zile, când fotografia sa a apărut pe pagina de facebook a MAI. Aşa se face că participanţii la festivalul din Cluj-Napoca au stat la coadă ca să facă poze cu el. De aceeaşi atenţie s-a bucurat şi Max, cel de al doilea câine poliţist prezent la eveniment.

Mariana Barbu, ofiţer relaţii publice IJJ Cluj: Sunt co-echipierii noştri necuvântători la fel de importanţi ca şi colegii mei aflaţi în dispozitive. Au diverse roluri printre care şi, sigur, verificarea bagajelor celor care vor participa la acest festival şi bineînţeles patrularea pe durata desfăşurării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri