Sari la conținut

VIDEO. Ursul polar care trăia într-un mall chinezesc, mutat temporar

Pizza, supranumit ”cel mai trist urs polar din lume”, a fost mutat temporar din mall-ul chinezesc în care şi-a petrecut ultimele 11 luni în rezervaţia oceanică în care s-a născut, informează BBC citat de News.ro.

ursul-polar-pizza

Foto: Twitter

Mutarea este însă doar una temporară, deoarece reprezentanţii Acvariului Grandview din Guangzhou spun că ursul polar se va întoarce în acel mall după finalizarea lucrărilor de renovare a spaţiului care îi este dedicat.

Reprezentanţii mall-ului au publicat pe o reţea de socializare chineză că ”aşteaptă revenirea lui Pizza”.

Aproape 1 milion de persoane au semnat o petiţie care cere închiderea acvariului din Guangzhou în care este ţinut ursul polar Pizza.

Peter Li, specialist în politici chineze în cadrul Human Society International, a spus că Pizza, care a locuit în ultima vreme în acel mall, într-un spaţiu minuscul, va simţi în sfârşit ”soarele pe blana lui, va respira aer curat şi va vedea cerul de deasupra lui”.

”Însă îi implorăm pe managerii mall-ului să facă în aşa fel încât această mutare să fie permanentă. Nicio renovare nu ar putea face vreodată dintr-un mall un loc potrivit pentru acest animal, iar readucerea lui în acest mall ar fi o acţiune plină de cruzime şi lipsită de suflet”, a adăugat el.

Peter Li spune că decizia managerilor mall-ului de a-l muta pe Pizza ar putea să fie cauzată de faptul că ursul polar devenise în mod vizibil bolnav şi stresat.

”I-am avertizat pe directorii mall-ului că, în curând, starea lui se va înrăutăţi atât de mult, încât va fi dificil ca el să mai fie expus în public”, a adăugat Peter Li.

”Parcul tematic oceanic” din cadrul Grandview Aquarium s-a aflat în centrul acestei controverse chiar după inaugurare, în ianuarie, în interiorul unui mall.

Înregistrările video care au apărut la puţin timp după aceea, care îl prezentau pe Pizza într-o stare de letargie pe podeaua ţarcului său, i-au adus acestuia porecla de ”cel mai trist urs polar din lume”.

Reprezentanţii mall-ului nu au indicat cu exactitate locul în care a fost mutat Pizza, precizând doar că şi-a luat ”la revedere pentru o scurtă perioadă de timp”, pentru perioada în care vor avea loc lucrări de renovare.

Nu este clar deocamdată dacă ţarcul lui Pizza, puternic criticat în presă, va fi modificat pentru a deveni un spaţiu care să se potrivească mai bine cu talia şi caracteristicile acestei specii.

Restul mall-ului, în care se află şi bazine cu beluga, pui de morsă, un lup şi vulpi arctice, va rămâne deschis.

Mall-ul a organiza o petrecere de rămas bun în onoarea ursului polar Pizza, duminică. Fotografiile de pe reţelele de socializare arată numeroşi copii reuniţi în faţa ţarcului acestuia, purtând pancarte cu mesaje de rămas bun şi altele în care autorii lor spuneau că doresc revenirea ursului.

”Despărţirea e întotdeauna tristă, dar vei avea o casă primitoare la care să te întorci”, se afirmă în unul dintre acele mesaje, publicate pe reţeaua de socializare Weibo.