Video&Foto „Vă uitați la 100.000 de pești morți”. Imagini impresionante filmate în Atlantic

Data actualizării: Data publicării:
gramada mare de pesti morti
Peste 100.000 de pești morți au fost aruncați în largul coastelor franceze din Atlantic, acuză o organizație ecologistă Foto: Profimedia Images

Imagini impresionante au fost filmate în Oceanul Atlantic, în apropierea coastelor Franței, de o organizație ecologistă, potrivit BBC.  „Vă uitați la 100.000 de pești morți”, spun activiștii de mediu din organizația Sea Shepherd.

O cantitate mare de pești „nefolositori” ar fi fost aruncată în mare de un vas de pescuit Foto: Profimedia Images
O cantitate mare de pești „nefolositori” ar fi fost aruncată în mare de un vas de pescuit Foto: Profimedia Images

Ei acuză vasul de pescuit FV Margiris, al doilea ca mărime din lume, deținut de olandezi, că a descărcat în mod deliberat peștii, care reprezentau „capturi marginale”, de care nu aveau nevoie. Olandezii au transmis că a fost vorba despre un „eveniment rar”, accidental, care s-a datorat unei rupturi în plasa de pescuit.

Ecologiștii nu cred însă în varianta ruperii năvodului, oferită de armatorul navei. În schimb, ei sunt de părere că peștii au fost deversați intenționat - ceea ce este ilegal - pentru că valorează mai puțin decât ar fi costat să fie lăsați într-un port.

Nava de pescuit susține însă că a raportat incidentul autorităților, așa cum cer reglementările UE.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri