VIDEO. Bărbatul care a fost înghițit de balenă a povestit cum s-a întâmplat totul și cum a scăpat cu viată

Data actualizării: Data publicării:
barbat
Bărbatul care a fost înghițit de balenă a povestit cum s-a întâmplat totul FOTO: captură YouTube/ 60 Minutes

Un pescar de homari care a fost prins în gura unei balene a povestit cum a reușit să supraviețuiască experienței șocante.

Incidentul s-a produs atunci când Michael Packard, 57 de ani, se scufunda în apele din regiunea nord-estică a SUA, în largul coastei Cape Cod, unde o balenă practic l-a înghițit.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Într-un interviu acordat emisiunii 60 Minutes el a spus că toată povestea a venit „de nicăieri”, potrivit news.com.au.

Totul s-a întunecat. Eram convins că sunt mort. Eram convins... Mi-au trebuit aproximativ cinci secunde ca să-mi dau seama că mă aflu în gura balenei și că... asta a fost”.

Michael este tatăl a doi băieți adolescenți și nu credea că îi va mai vedea vreodată.

„Nu m-am putut gândi decât la băieții mei, la soția mea minunată și la mama care ar fi trecut printr-un iad”, a spus el.

Picioarele lui Michael au fost prinse în fălci, iar el, în gura ei. Balena putea să-l mămânce sau să înoate cu el în gură și să-l sufoce.

Din fericire, pescarul mai avea în rezervor oxigen pentru aproximativ 50 de minute, dar șansele lui erau și în aceste condiții mici.

Eram blocat în gura ei. Și apoi am simțit că urcă, apoi a început să devină agresivă. Mi-am dat seama că eram incorfortabil și încearcă să scape de mine. Am avut doar un licăr de speranță. A început să se agite apoi dintr-o dată s-a făcut lumină.”

În mod miraculos, balena a ajuns la suprafața oceanului și a decis să scuipe și să-l elibereze pe Michael din gură. Bărbatul a realizat într-o oarecare măsură la început că a supraviețuit și că a scăpat cu răni relativ ușoare.

În ciuda incidentului șocant, Michael spune că va continua să pescuiască, pentru că asta e pasiunea lui. „Pescuitul este viața mea. Nu am mai pescuit de două săptămâni și îmi ies din minți!”

Nu este prima dată când Michael păcălește moartea. El a supraviețuit și unui accident aviatic în care ceilalți 3 pasageri au murit.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri