VIDEO. Cercetătorii au prins un rechin „din epoca dinozaurilor”

Data actualizării: Data publicării:
_98680640_shark

Oamenii de știință din Portugalia au capturat zilele acestea „un rechin din epoca dinozaurilor”, în largul regiunii Algarve, relatează BBC citând presa locală.

Cercetătorii lucrau la un proiect european care prevede minimizarea capturării peștilor nedoriți în pescuitul comercial atunci când au prins „fosila vie” în plase. Ei l-au numit așa pentru că există urme ale acestei specii vechi de peste 80 de milioane de ani, ceea ce înseamnă că e una dintre rarele specii care încă mai trăiește în zilele noastre.

Potrivit acestora, rechinul mascul are 1,5 metri și a fost prins la o adâncime de 700 de metri în apele stațiunii Portimao.

Această specie de rechin gulerat este în continuare în mare parte necunoscută, trăind de obicei în apele adânci ale Atlanticului și în largul coastelor din Australia, Noua Zeelandă și Japonia.

Rareori este prins câte un exemplar, prin urmare este greu de studiat. Specia poartă numele de rechin gulerat din cauza celor 300 de dinți, cu care prinde calamari, pești și alte specii de rechini.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri