VIDEO. Cum se pescuiește în Asia cu cormorani domesticiți

Data actualizării: Data publicării:
pescuit cu cormorani

Cormoranii au ajuns un subiect de discuție în România după ce ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a pus gând rău pentru că ar mânca prea mulți pești. Însă, în câteva țări din Asia, aceste păsări au fost domesticite de pescari.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vânătorii au câini, iar pescarii au cormorani. Aceasta este însă o tradiție veche de pescuit, care a fost înlocuită de tehnicile moderne. Încă se mai practică în țări asiatice precum China, Japonia și Coreea, doar în scopuri turistice.

„De obicei iau zece cormorani la pescuit și aduc și păsări mai tinere ca să învețe de la cele cu experiență metoda corectă de pescuit”, spune Shuji Sugiyama, pescar.

Fiind excelenți pescari și scufundători, cormoranii pot prinde un pește în mai puțin de un minut. Ca să se asigure că nu înghit peștii mari, pescarii le leagă gâtul cu o sfoară, dar apoi sunt răsplătiți cu peștii mici.

Pescarii și cormoranii leagă o relație de încredere precum cea dintre om și câine, așa că primul lucru pe care îl fac oamenii dimineața este să viziteze păsările: „Îi iau în brațe să le evaluez starea de sănătate.”

„Pescarii și cormoranii lui locuiesc împreună. De exemplu, eu n-aș putea să pescuiesc cu cormoranii altui pescar”, mai spune Shuji Sugiyama.

În plus, ca să se asigure că nu sunt suprasolicitați, pescarii nu trebuie nici să-i folosească prea mult.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri