VIDEO După 15 ani între gratii, în Ucraina, ursul Bolik se joacă în piscină în sanctuarul din Zărnești

Data actualizării: Data publicării:
ursul bolik zarnesti
O armată de iubitori de animale i-au oferit însă lui Bolik o viață nouă, la Sanctuarul din Zărnești. Foto: Captură Facebook/AMP Libearty - Bear Sanctuary

După 15 ani petrecuți între zăbrele de fier, pe beton, în orașul Cernăuți din Ucraina, ursul Bolik se bucură de libertate la sanctuarul din Zărnești, acolo unde a ajuns în aprilie, după ce țara lui a fost invadată de ruși.

„O nouă etapă a început pentru Bolik - uriașul cu blana de ciocolată adus din Ucraina. După mai bine de trei luni de carantină și acomodare cu lucrurile firești, care din păcate nu i-au fost permise niciodată inainte sa ajungă in sanctuar, Bolik a fost mutat într-un țarc mai spațios, cu mulți stejari, aluni și scoruși, cu piscină și iarbă unde poate lenevi în voie”, transmit, într-o postare pe pagina de Facebook, reprezentanții Sanctuarului Libearty din Zărnești.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit acestora, ursul „cu blana precum ciocolata” a trăit 15 ani închis între gratii, lângă un complex hotelier din Cernăuți-Ucraina: „Nu a văzut în viața lui un seamăn urs, nu a pășit niciodată pe iarbă și nu știe cum se simte adierea vântului printre frunze”.

„Pentru ursul care vreme de 15 ani nu a văzut decât betoane și gratii, mutarea în noua casă este un pas imens, iar noi îl admirăm cu mari emoții și ne bucurăm văzându-l cât este de fericit și liniștit”, mai transmit reprezentanții sanctuarului.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri