VIDEO: Ettore, labradorul care salvează oamenii de la înec. Sare din elicopter alături de stăpân și are încredere totală el

Data actualizării: Data publicării:
Elicopter al salvamarilor, în misiune de zbor.
Saltul din elicopter este un test de curaj, dar și de încredere pentru un câine. El trebuie să fie dispus să-și urmeze stăpânul.

În Italia, „Salvatorii canini” scot oameni de sub zăpadă, de sub clădiri prăbuşite, iar unul chiar din mare. Labradorul Ettore a fost antrenat mai mulți ani ca să își perfecționeze abilitățile, iar acum salvamarul cu patru picioare sare în ajutorul celor pe cale să se înece. Ettore și partenerul său uman formează o echipă grozavă. Un fel de Baywatch, dar cu animale pe post de salvamari. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:30 și în reluare sâmbăta de la ora 19:30.

Labradorul Ettore este în misiune de patrulare împreună cu instructorul său, Valentina Renzopaoli. Și gata de acțiune la primul semn. Pe această plajă de lângă Roma, echipele de la școala italiană de câini de salvare veghează la siguranța oamenilor. Sunt câini-salvamar.

Valentina Renzopaoli, antrenoare de câini-salvamar: Aceasta este o plajă unde vin multe familii și mulți copii. Așa că suntem atenți la orice situație care ar putea deveni un pericol, de exemplu atunci când copiii se îndepărtează de mal pe saltele gonflabile.

Dacă se îndepărtează prea mult de țărm, pe o mare agitată asta ar putea deveni periculos. Acum părinții au situația sub control. Dar recent, câini precum Ettore au salvat 14 persoane de pe saltele gonflabile.

Luigina Ceccharini: Salvamarii sunt minunați, dar ei sunt cu adevărat extraordinari.

De fapt, câinii sunt capabili de mari fapte de eroism.

Simt curenții, au blana impermeabilă, labe palmate și un ham special conceput

„Uno, due, tre!”...

La o demonstrație la școală, saltul din elicopter este un test de curaj, dar și de încredere pentru un câine. El trebuie să fie dispus să-și urmeze stăpânul. Câinele și omul se completează reciproc în operațiunile de salvare pe apă. Salvamarul asigură victima, iar câinele îi trage pe amândoi la țărm. Hamul și vesta sunt plutitoare. În urmă cu treizeci de ani, Ferruccio Pilenga a avut ideea de a antrena câini pentru astfel de operațiuni: Labradorii sunt printre rasele care iubesc apa și cărora le place să recupereze lucruri din mare.

Ferruccio Pilenga, SICS Rescue Dogs School, antrenor de câini-salvamar: Mă folosesc de capacitatea lor excelentă de a înota. Simt curenții, au blana impermeabilă, labe palmate și un ham special conceput. Sunt câini-salvamar.

Pilenga a fondat școala de câini-salvamar și a ajuns să fie cea mai importantă în domeniu. Anual, câinii instruiți aici ajută zeci de oameni. Filmulețe precum cel prezentat de Valentina sunt rare. În iulie acest an, o fată de 15 ani a fost dusă de curent. Doi câini de salvare au acționat pe rând și au adus-o la mal.

Valentina Renzopaoli, antrenoare de câini-salvamar: Sunt impresionată de abilitățile lor, de forța și de perseverența lor, de acest instinct pe care îl au de a rămâne alături de instructorii lor. Și de capacitatea de a aduce oamenii aflați în dificultate înapoi la țărm.

În timpul verii, patrulează aproximativ 400 de echipe canine de salvare

Valentina și Ettore s-au antrenat trei ani pentru aceste misiuni de salvare și repetă antrenamentul în fiecare primăvară. În timpul acestui exercițiu, Ettore trebuie să înoate în jurul unui om aflat în pericol și să îl tragă la mal. Loialitatea și încrederea deplină în instructor sunt esențiale.

Echipele de salvare trebuie să aibă grijă și de propria lor siguranță. Au o plută pe care o folosesc să nu fie trași la fundul apei de persoana aflată în primejdie. Antrenorul îl învață pe câine că viața salvatorului este în pericol dacă se apropie prea mult.

În timpul verii, patrulează aproximativ 400 de echipe canine de salvare.

Ferruccio Pilenga, antrenor de câini-salvamar: Le scoatem la iveală instinctul de salvare și le dezvoltăm dragostea pentru înot, creăm o legătură puternică între aceste animale și instructorii lor. Împreună cu salvamarii, câinii bine antrenați pot contribui la transformarea plajei într-un mediu mult mai sigur.

Din fericire, nimeni nu trebuie salvat astăzi. Așadar că Valentina și Ettore fac o baie doar așa, de distracție. Ettore este vedetă aici.

Valentina Renzopaoli, școala de câini salvamar: E foarte rezistent, aș putea înota cu el până la orizont.

Împreună, formează o echipă perfectă.

Editor : L.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri