Sari la conținut

VIDEO – O vidră a fost surprinsă în Delta Văcăreşti

O vidră a ajuns în mijlocul Bucureştiului, în Delta Văcăreşti. Câţiva biologi au dovada: au filmat acest eveniment foarte rar. Ultima dată un animal asemănător a fost văzut acum trei ani.

Imaginile cu vidra adultă surprinsă de camerele sitemului de monitorizare sunt primele dintr-un serial, promis de administratorii parcului natural. De ce e importantă această apariţie ? Ei bine, biologii spun că prezența vidrelor în Delta Văcărești este un bun indicator pentru viabilitatea ecosistemului.

Specia e importată în păstrarea echilibrului natural din această arie urbană protejată prin lege de anul acesta. Trebuie spus că parcul natural Văcăreşti e primul parc natural urban din ţară. O zonă umedă care găzduiește un ecosistem complex. De aseamenea, cu cele 183 de hectare, este cel mai mare spațiu verde din Bucureşti.

Dacă ati fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o stire puteţi lua legătura cu noi pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteti contacta si telefonic, sau ne puteti trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Va rugam sa precizati numele si locul din care le transmiteti.