Sari la conținut
News Alert

VIDEO. În Coreea de Nord cimpanzeii fumează la zoo

Activiștii pentru protecția animalelor critică o grădină zoologică din Coreea de Nord pentru că angajații acesteia încurajează un cimpanzeu să fumeze cel puțin un pachet de țigări pe zi în încercarea de a atrage cât mai mulți vizitatori, informează Associated Press.

Femela cimpanzeu pe nume Azalea, în vârstă de 19 ani, fumează circa 20 de țigări pe zi, la îndemnul angajaților grădinii zoologice. Aceasta știe să folosească bricheta, iar atunci când nu are nici una la îndemână aprinde țigările de la altele care ard deja.

Activiștii din cadrul Animal Legal Defense Fund (ALDF) au criticat grădina zoolologică și au catalogat această atracție ca fiind una ''ieftină'' menită să atragă vizitatori, scrie Agerpres.

Situația ''exemplifică problema oricărei forme de viață sălbatice expusă pentru profit'', susține Carter Dillard, director în cadrul ALDF. ''Sunt puse să facă lucruri nenaturale și monstruoase pentru a-i atrage pe gură-cască'', a mai spus el menționând că ''vestea bună e că lumea civilizată se îndepărtează de aceste practici''.

Directorul PETA din Marea Britanie, Elisa Allen, a declarat că este evident că grădina zoologică din Coreea de Nord este mai preocupată de profit decât de bunăstarea animalelor sale. ''Fumatul este la fel de periculos pentru cimpanzeul Azalea cum este și pentru oameni, și totuși 'îngrijitorii' acesteia îi încurajează obiceiul — doar pentru câteva râsete și mai multe trupuri care intră pe porțile grădinii'', a spus Allen pentru sursa citată

Grădina zoologică recent renovată atrage mii de vizitatori pe zi cu diverse atracții cu animale dresate, precum elefanți, girafe, pinguini și maimuțe, dar și cu un muzeu de științe naturale super tehnologizat. O altă atracție populară este un pavilion cu câini din diverse rase, precum Ciobănesc German sau Shih-Tzu.