Sari la conținut
News Alert

VIDEO. Imagini spectaculoase cu cerbi şi o ciută, surprinse în Parcul Naţional Călimani

Imagini spectaculoase cu mai mulţi cerbi şi o ciută au fost surprinse de rangerii Parcului Naţional Călimani, în timpul unei acţiuni de monitorizare în parc.

Clipul care are mai mult de un minut a fost postat pe pagina de Facebook a Romsilva.

Imaginile au fost filmate de la distanţă, în timpul unei acţiuni de monitorizare în parc, de către rangerii Parcului Naţional Călimani.

”Cerbul este un animal erbivor adaptat zonelor montane cu păduri întinse, dar poate fi regăsit şi în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus şi în zonele de câmpie. Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani şi ating o greutate de până la 300 de kilograme”, spun specialiştii.

Potrivit acestora, în această perioadă încep să-şi piardă coarnele, acestea crescând treptat până la finalul verii şi începutul toamnei, înaintea perioadei de boncănit.

Parcul Naţional Călimani, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, se întinde pe raza judeţelor Suceava, Mureş, Bistriţa – Năsăud şi Harghita, având o suprafaţă de 24.556 de hectare, din care peste 16.000 de hectare păduri.