VIDEO | O baltă din Parcul Defileul Jiului a devenit piscină pentru un bursuc afectat de caniculă

Data actualizării: Data publicării:
bursuc
O baltă din Parcul Defileul Jiului a devenit piscină pentru un bursuc afectat de caniculă. FOTO: Captură video

O baltă formată în mijlocului pădurii a devenit piscină pentru un bursuc afectat de temperaturile ridicate. Imaginile inedite au fost realizate în Parcul Național Defileul Jiului și au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în zonă.

Filmarea cu bursucul care face baie a fost făcută într-o noapte de vară, iar imaginile au fost publicate pe Facebook.

„Un bursuc foarte simpatic se răcorește dar se și îngrijește de igiena personală într-o mică baltă dintr-o pădure din Parcul Național Defileul Jiului. Imaginile foarte frumoase au fost filmate de o cameră de monitorizare a faunei instalată în pădure de specialiștii Romsilva din cadrul parcului”, au anunțat reprezentanții companiei naționale, citați de Mediafax.

Potrivit specialiștilor, bursucul este un mamifer omnivor care se hrănește cu fructe, semințe, larve și ouă. El își construiește vizuini complexe, la o adâncime de doi metri, cu galerii lungi, de până la opt metri și cu încăperi speciale pentru provizii.

Parcul National Defileul Jiului din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva are o suprafață de peste 11.000 de hectare, între munții Parâng și Vâlcan, în județele Hunedoara și Gorj. Din cele peste 11.000 de hectare ale parcului, aproape 9.500 de hectare sunt păduri.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri