VIDEO | O pereche de panda roșu, cel mai răsfățat cuplu de la Zoo Brașov

Data actualizării: Data publicării:
panda rosu1

El are un an, iar ea, trei. Împreună formează cel mai răsfățat cuplu de la Grădina Zoologică din Brașov. S-au întâlnit prima oară astăzi, când Benjamin a terminat perioada de carantină și a fost gata să își înceapă viața alături de Peggy. Cele două animale au la dispoziție hrană specială și un spațiu mare, construit doar pentru ele.

Benjamin, masculul de panda roșu, a fost prezentat noii sale partenere de viață și publicului. Și-a marcat teritoriul și a studiat-o cu atenție pe Peggy. A fost, la rândul lui, măsurat din cap și până în coadă de cea care-i va fi alături la bine și la greu.

Țarcul, special construit pentru cei doi urși, are o suprafata de 500 de metri pătrați. Ei mai au la dispoziție un spațiu privat, pe trei niveluri, în suprafață totală de 30 de metri pătrați.

Ursul panda roșu trăiește în pădurile din Nepal, Bhutan, China, India și Myanmar. Aproximativ 90 la sută din dieta lui este formată din crengi de bambus. Doarme mai mult de jumatate din timpul unei zile, în cuiburi situate la înălțime, și își folsește coada pentru a se echilibra în deplasarea prin copaci.

Partenera de viață a lui Benjamin, Peggy, este la Zoo Brașov din aprilie, anul trecut. A ajuns acolo de la o gradină zoologică din Suedia și a trecut, la rândul ei, prin perioada de carantină și testele medicale de dinainte de eliberarea în țarc.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri