VIDEO | Un cățel, exemplu în traficul din București

Data publicării:
catel trecere pietoni

Un câine dă dovadă de conduită preventivă: traversează trecerea de pietoni după ce s-a asigurat că nu vine nicio mașină!

Patrupedul a fost filmat de la distanță de un șofer în traficul din Capitală. Se vede cum acesta face câțiva pași spre zebră apoi se oprește, se uită stânga dreapta și când observă că e liber traversează.

Se mai oprește odată pentru a-i ceda trecerea unui șofer care nu a oprit, deși animalul se afla deja pe trecere.

Un exemplu pentru București, unde majoritatea accidentelor se întâmplă din cauză că pietonii traversează neregulamentar, potrivit datelor de la Brigada Rutieră.

Situația nu este singulară. Digi24.ro a mai adus în atenția publicului astfel de comportamente ale cățeilor. Un nou studiu, publicat în jurnalul ştiinţific Frontiers in Psychology, în ianuarie 2020, sugerează că exemplarele de câine fără stăpân, nedresate, sunt capabile să înţeleagă gesturile complexe doar urmărindu-i pe oameni.

Vă reamintim, dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele şi locul din care le transmiteţi.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri