Casa-vagon dintr-o "mahala" bucureşteană, premiată de arhitecţi

Data actualizării: Data publicării:
casa

Ordinul Arhitecților București a premiat, în cadrul Anualei de Arhitectură 2017, cele mai bune proiecte de profil de pe piața locală. În cadrul secțiunii „Arhitectura locuinței” au fost desemnate două lucrări câștigătoare: o casă individuală din Sectorul 5 al Capitalei (foto), pe de o parte, și o clădire rezidențială din cartierul Dorobanți (Londra Housing), pe de altă parte.

casa vagon
FOTO: anuala.ro

Cel dintâi proiect este prezentat ca o alternativă viabilă din punct de vedere financiar la apartamentele cu patru camere din „noua generație” de ansambluri rezidențiale.

Este vorba despre o locuință ridicată pe un lot de dimensiuni reduse dintr-o „mahala” a Capitalei, clădirea fiind structurată pe parter (78 de metri pătrați) și etaj (58 de metri pătrați).

Autorul proiectului, arh. Mihai Duțescu, și-a dorit ca, prin această lucrare, să „recupereze tipologia specific bucureşteană de casă-vagon – un tip de casă dezvoltat din adaptarea casei rurale la parcelele mici şi înguste ale oraşului”.

„Un amănunt esenţial: costul unei astfel de case (inclusiv terenul) este relativ acelaşi cu al unui apartament de patru camere, dar cu o suprafaţă şi cu facilităţi mult mai reduse, situat într-unul din noile ansambluri imobiliare răspândite ubicuu prin Bucureşti”, punctează arhitectul.

Sursa: imobiliare.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri