Sari la conținut

Idei de afaceri. De la o investiţie de zeci de lei, la mii de cliente

O tânără din Iaşi şi-a croit viitorul singură, după şase ani de muncă într-o multinaţională. Iuliana Şoşu şi-a deschis un atelier unde coase perne care le ajută pe femeile însărcinate să doarmă mai bine. A investit câteva zeci de lei, iar în numai un an a avut mii de cliente.

Iuliana Șoșu a lucrat şase ani într-o mare companie. A fost consultant pentru firme străine care doreau să își deschidă afaceri în România. Anul trecut a decis să-şi schimbe radical viaţa. Şi-a dat demisia şi a început să facă perne pentru gravide.

Iuliana Șoșu – întreprinzătoare: „Am plecat de la un salariu stabil, nu a fost ușor, nici familia nu a fost foarte încântată de turnura asta la care m-am gândit eu, dar am făcut-o și nu regret nicio secundă”.

Sorin Șoșu - soțul Iulianei: „M-am simțit puțin speriat de gândul acesta, dar ușor, ușor mi-am dat seama că poate fi un nou început și am început să cred și eu în idealul ei”.

În urmă cu cinci ani, când a rămas însărcinată, a cusut prima pernă pentru gravide după un model adus din Germania de o prietenă. Așa i-a venit ideea să facă o afacere din asta.

Iuliana Şoşu: „Costurile la începutul afacerii au fost minime. Adică am luat material de la mama din dulap, am luat bucăți mici de materiale, le-am încercat pe toate. Din vânzări am investit aproape integral, tot ce am avut. Cel puțin în perioada de început.”

În scurt timp a avut profit, iar în urmă cu şase luni tânăra şi-a deschis un atelier. Are două angajate şi împreună fac perne şi huse. Are în jur de 100 de comenzi lunar, iar clientele sunt mulțumite.

Prețurile pentru o astfel de pernă variază între 90 și 250 de lei.