(P) Cum să redecorezi livingul cu buget redus

Data publicării:
digi24_thea-hdc-5phQtLNovB8-unsplash

Cu condiția să nu începi complet de la zero, există modalități de a-ți face camera de zi să arate bine fără a cheltui sume mari. Probabil că te-ai gândit de mai multe ori că ți-ar plăcea să împrospătezi atmosfera livingului, dar ai fost descurajat de gândul că ar reprezenta o cheltuială prea mare, cu toate că multe dintre decorațiuni îți făceau cu ochiul. Cum de multe ori ochii sperie și mâinile bucură, află care ar fi câteva dintre soluțiile la îndemână, ieftine și rapide, de a redecora livingul cu un buget redus.

Cel mai simplu mod, ce nu implică buget pentru a obține un nou aspect pentru camera ta de zi este să folosești articolele existente deja în casa ta. Ia perne dintr-o cameră și schimbă-le cu cele care sunt deja pe canapea, schimbă covorul din dormitor cu cel din camera de zi sau inversează locul sau poziția unor decorațiuni interioare, pentru un efect de redecorare.

Realizarea unor decorațiuni de către tine este o modalitate excelentă de a fi creativ și, în același timp, poate costa foarte puțin. Odată ce începi să gândești nonconformist, vei vedea că poți să folosești materiale pe care le ai deja prin casă și vei fi uimit ce obiecte inedite și personalizate poți opține. De exemplu, încadrarea de felicitări, poze sau suveniruri cu valoare sentimentală în rame create manual.

Rearanjarea pieselor de mobilier existente poate aduce o nouă imagine sufrageriei tale. Reorientează-ți canapeaua, mută fotoliile într-un spațiu diferit și vei schimba instantaneu întregul aspect al camerei tale.

Dacă ai nevoie de o canapea nouă, dar nu-ți permiți una chiar acum, o opțiune excelentă este să investești în huse. Acestea sunt într-o varietate de culori și materiale, sunt mult mai accesibile decât achiziționarea unei piese de mobilier complet nouă și pot fi încadrate la decorațiuni interioare, mai ales dacă faci alegeri îndrăznețe în ce privește culoarea sau materialul.

Fie că sunt naturale sau artificiale, plantele sunt o modalitate excelentă de a adăuga culoare și viață sufrageriei tale. Este un sfat grozav de design și, chiar dacă nu pot fi numite propriu-zis decorațiuni, plantele au rol mai mult decât decorativ și schimbă aspectul unei camere cu o investiție mică.

Un covor nou în camera de zi va adăuga instantaneu căldură și textura confortabilă spațiului. Culoarea aleasă ar trebui să se armonizeze cu pernele și alte decorațiuni interioare. Dacă ești începător în decorare și încă nu știi sigur ce s-ar potrivi, alege un covor într-o culoare neutră.

Încorporarea articolelor care reflectă călătoriile, hobby-urile și amintirile dragi îți poate face camera de zi specială. Afișează portrete, diagrame genealogice înrămate, hărți preferate sau colaje foto cu familia și prietenii. Pune pe perete litere sau simboluri care fac referire la inițialele numelui - este o idee ieftină de decor pentru camera de zi. Expune obiecte ce reprezintă moșteniri de familie, articole de mână sau articole de uz casnic, ce pot înlocui diverse decorațiuni impersonale cumpărate.

Căută în magazine de antichități sau magazine second decorațiuni interioare ieftine pentru sufragerie. Ia în considerare reutilizarea articolelor în moduri unice pentru a crea mobilier funcțional în stil vintage. Poți tăia picioarele unei mese standard, pentru a crea o măsuță de cafea rustică, dintr-o scară veche poți face un suport pentru flori sau fotografii, folosește un cufăr de epocă pentru a depozita jocuri, cărți sau alte obiecte și coșul din răchită poate deveni sălaș pentru reviste sau alte obiecte pe care vrei să le ai la îndemână. Perfecționează-ți abilitățile de tapițat sau de cusut, astfel încât să poți transforma mobilierul vechi cu tapițerie sau vopsea nouă, acesta fiind una dintre căile ieftine și rapide de redecoarare.

O altă modalitate ieftină de redecorare se referă la adăugarea unor detalii de înfrumusețare. Micile modificări se referă la pernuțe ieftine, abajururi noi pentru lampadare sau ornarea celor existente cu diferite decorațiuni, ornamente decorative distractive, nasturi vintage, ciucuri jucăuși sau franjuri, adăugate diferitelor piese de mobilier sau draperiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri