Sari la conținut

Ce e mai bine să bem: apă sau lapte?

Suntem sfătuiţi să bem cel puţin doi litri de lichide pe zi. Hidratarea este esenţială pentru sănătate, spun medicii. Ce e indicat să bem? Este apa lichidul care ne hidratează cel mai bine organismul? Cu ce am putea să o înlocuim?

Cercetătorii britanici au realizat un test pentru a stabili dacă apa hidratează organismul mai eficient decât alte lichide. Testul a avut loc în Cardiff, în cadrul unei companii de call-center.

Subiecţii au fost împărţiţi în patru grupe, urmând ca fiecare grupă să fie hidratată cu o substanţă diferită: apă, lapte, cafea şi suc natural. La sfârşitul orelor de test, surprinzător, s-a ajuns la concluzia că laptele hidratează într-o proporţie mult mai mare organismul uman în comparaţie cu apa. La fel de surprinzător este faptul ca diferenţele dintre apă şi cafea sau suc natural sunt foarte mici.

Aflaţi mai multe detalii despre acest experiment, dar şi ce ar trebui să conţina apa pentru a fi cel mai bun hidratant, în emisiunea „Adevărul despre mâncarea sănătoasă”, miercuri, de la ora 21:00, la Digi Life.

Pe aceeași temă

Bacăul a rămas fără apă

Aproape toţi locuitorii oraşului Bacău au rămas fără apă. Conducta magistrală care alimentează oraşul a fost avariată...