Sari la conținut

(P) Colesterol mărit? Află cum îl poți ține sub control cu uleiul de krill

Hipercolesterolemia sau colesterolul mărit este un factor de risc cardiovascular și se manifestă prin valori anormale ale grăsimilor din sânge.

Korill-flat-1 (1)

Colesterolul rău, denumit LDL, se depune pe artere. Colesterolul bun, HDL, împiedică aceste depuneri. Trigiceridele, alte grăsimi din sânge, nu fac altceva decît să suprime colestrolul bun, adică HDL. Korill este de 40 de ori mai eficient în scăderea colesterolului, trigliceridelor şi a riscului de afecţiuni cardiovasculare decât, Omega clasic din uleiurile de peşte.

Colesterolul are două componente importante:

 • LDL. Această componentă se depune pe vasul de sânge, dacă este în exces. Se formează astfel o depunere de grăsime pe vasul de sânge, care se îngroașă și își pierde elasticitatea.

 • HDL. Această componentă nu se depune pe vas, recirculă colesterolul în ficat și ajută la eliminarea lui, iar o valoare mare a acestuia este efectul protector cardiovascular.

Raportul optim între LDL si HDL este de 2,9 pentru femei și 3,3 pentru bărbați, valori mai mari ale raportului și ale colesterolului semnalizează o creștere a riscului.

Odată cu stilul modern de viață, începând de la 30 de ani, nivelele crescute de colesterol asociate uneori și cu trigliceride mărite, indică un nivel important de risc astfel încât prevenția este eficace și recomandată pentru a întârzia dezvoltarea sau a stopa evoluția unor afecțiuni grave. De aceea este foarte importantă verificarea cel puțin anuală a acestori valori prin analize periodice.

Cauze care pot determina apariția colesterolului mărit:

 • dieta bogată în grăsimi saturate de origine animală și prăjeli;

 • lipsa fibrelor naturale din legume și fructe

 • factori genetici familiali.

imagine_korill

Cum puteți ține sub control colesterolul cu ajutorul uleiului de krill din Korill

Krill-ul (Euphausia superba) folosit pentru obţinerea uleiului pur de krill din Korill este o specie de crustacee cu răspândire în cel mai curat ocean al planetei – Oceanul Antarctic. Creveţii polari sunt recoltaţi prin metoda ECO Harvesting şi prelucraţi imediat, printr-un procedeu patentat. Astfel se extrage cel mai pur şi concentrat ulei de krill, complet lipsit de poluanţi. Culoarea roşie caracteristică este dată de cel mai puternic antioxidant marin cunoscut – astaxantin aflat in cantitate mare, ce asigură stabilitatea naturală a uleiului de krill din Korill şi îl face să fie de 40 de ori mai eficient decât Omega clasic.

De ce să alegeți Korill pentru tratarea colesterolului mărit

 • Korill este bogat în astaxantin, cel mai puternic antioxidant marin cunoscut;

 • Este singurul ulei marin solubil si complet absorbit, nu contine poluanti marini (mercur, dioxine, PCB) nu este prelucrat chimic.

 • Uleiul de krill din Korill nu necesită adaos de conservanţi sau antioxidanti (E-uri precum BHA, BHT, sau parabeni), spre deosebire de uleiurile de peşte;

 • Este uşor de administrat, fără reflux gastric neplăcut. Poate fi usor consumat de persoanele care nu tolereaza gustul de peste;

 • Capsulele de Korill sunt mici sunt uşor de înghiţit;

 • Eficacitate dovedită clinic în reducerea colesterolului şi trigliceridelor;

 • Korill este de 40 de ori mai eficient în reglarea nivelului colesterolului, trigliceridelor şi menţinerea unui raport optim între HDL şi LDL;

 • Contribuie la reducerea vâscozităţii sângelui şi menţinerea unei tensiuni arteriale normale, ajutând la funcţionarea optimă a sistemului cardiovascular;

 • Sprijină menţinerea unei funcţii cognitive normale şi a unei vederi optime, prin conţinutul de DHA;

 • Ajută la îmbunătaţirea funcţiei hepatice, prin conţinutul de colină (ce provine din fosfolipide).