Sari la conținut

Contul de Twitter al cântăreței Katy Perry, piratat de un hacker din România

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Katy Perry este persoana cu cel mai mare număr de admiratori pe Twitter, însă acest lucru nu a ferit-o pe vedeta americană de atacurile piraţilor cibernetici.

Contul de Twitter al cântăreţei a fost piratat recent şi mai multe mesaje care nu au fost scrise de artistă au fost distribuite celor 89 de milioane de admiratori ai acesteia.

Unul dintre mesaje a fost adresat cântăreţei Taylor Swift şi pretindea faptul că artistei americane îi era „dor” de rivala ei.

Aceste mesaje false au fost ulterior şterse şi Katy Perry şi-a schimbat parola de acces la contul ei de pe Twitter. Fanii au avut totuşi timpul necesar pentru a face capturi de imagine şi să le distribuie apoi pe internet, în orele care au urmat acestui atac cibernetic.

Tweet-urile respective includeau mesaje homofobe, rasiste şi un îndemnat adresat fanilor cântăreţei americane de a urmări un alt cont de pe Twitter.

Hackerul a publicat cu această ocazie şi un link spre platforma online SoundCloud ce conţinea un cântec nelansat al cântăreţei Katy Perry, intitulat „Witness”.

Potrivit BBC, specialiştii cred că posesorul unui cont de Twitter creat în România - @sw4ylol - se află în spatele acestui atac cibernetic.
Contul respectiv a primit deja o notificare de la SoundClound, după ce o plângere referitoare la încălcarea drepturilor de autor a fost făcută de Universal Music, casa de discuri cu care lucrează Katy Perry.  

Sursa: News.ro