4 metode de a prăji un ou, inspirate de la maeștri bucătari

Data publicării:
shutterstock_635737691
Foto: Shutterstock

Un mic dejun nu este complet fără ouă. Deși pare simplu, pentru prăjirea ouălor, chefii au numeroase metode pentru a le da savoare. Iată câteva trucuri folosite de bucătari celebri.

shutterstock_635737691
Foto: Shutterstock

Celebrul chef Jamie Oliver folosește ulei de măsline pentru prăjirea ouălor, iar focul îl lasă la un nivel mediu sau scăzut. Astfel, temperatura scăzută nu va scoroji albușul și, în cazul în care preferi oul moale, aceasta este metoda de gătit perfectă pentru tine.

Delia Smith optează pentru metode mai tradiționale și folosește grăsimea lăsată de câteva bucăți de șuncă pentru a prăji ouăle. Această metodă adaugă mai multă savoare ouălor însă, poți opta și pentru uleiul de alune de pământ, scrie Daily Mail. Înainte de a pune oul în tigaie, Delia încălzește uleiul la foc mediu, apoi îl dă pe scăzut și, cu o lingură, toarnă uleiul încins și peste gălbenuș, pentru a se prăji și deasupra.

Maestrul bucătar Mario Batali pune ouăle în tigaia încinsă și nu le mișcă timp de 30 de secunde, până când albușul se dezlipește de fundul tigăii. Apoi întoarce ouăle și le mai lasă timp de 30 de secunde.

Lucinda Scala Quinn, vedetă TV, cunoscută în special pentru talentul ei în bucătărie, și autoare de cărți culinare, folosește unt în prăjirea ouălor. Când încep să se închege, Lucinda adaugă o linguriță de apă pentru înăbușirea ouălor și acoperă tigaia până la final.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri